vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

454 de ani de la nașterea și 402 ani de la moartea marelui dramaturg William Shakespeare

Astăzi, 23 aprilie 2018, la 454 de ani de la nașterea marelui dramaturg William Shakespeare, la Craiova, începe cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare va avea loc în perioada 23 aprilie – 6 mai 2018.

Ediția din acest an, cea de-a XI-a, se desfășoară sub genericul ”Planeta Shakespeare” și aduce peste 30 de spectacole din 13 țări precum: Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, România, Belgia, Franța, Japonia, Australia, Canada, Brazilia sau SUA. Printre marii regizori ai lumii care aduc spectacole pe scena Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova, se numără Robert Lepage, Kreszisztof Warlikowski, Declan Donnellan, Kelly Hunter sau Irina Brook.

Anul acesta, Premiul Internaţional Shakespeare, acordat de un juriu prezidat de reputatul teatrolog George Banu și oferit de ICR, îi va reveni regizorului Kreszisztof Warlikowski.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul festivalului include spectacole de pe întreg mapamondul, printre care: ”Măsură pentru măsură”, o coproducție a Teatrul Puşkin din Moscova (Rusia) și Cheek by Jowl din Londra (Marea Britanie), ”Furtuna”, de la Teatrul Național din Nisa (Franța), în regia Irinei Brook, spectacolul ”Romeo și Julieta”, în regia lui Oh Tae Suk, o producție a Mokwha Repertory Company din Seoul (Coreea de Sud). Din Japonia, Compania Jijosha Yamanote din Tokio prezintă ”Furtuna”, în regia lui Masahiro Yasuda, din SUA, Q Brothers şi Teatrul Shakespeare din Chicago vor prezenta spectacolul ”Othello Remix”. Festivalul Internațional Shakespeare se va încheia pe 6 mai cu spectacolul ”Ace și Opium”, în direcția de scenă a reputatului regizor Robert Lepage, despre care legendarul Peter Brook afirma că este ”geniul regiei mondiale contemporane”. Spectacolul este prezentat, în afara programului shakesperian, de celebra companie canadiană Ex Machina din Quebec.

PROGRAM

LUNI 23 APRILIE

ora 1830

Foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova

DESCHIDEREA OFICIALĂ A CELEI DE-A XI-A EDIŢII A FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL SHAKESPEARE DE LA CRAIOVA

ora 1900

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „Amza Pellea”      

POVEŞTILE AFRICANE ALE LUI SHAKESPEARE

spectacol prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia)

regia: Krzysztof Warlikowski

MARŢI 24 APRILIE

ora 1100

Aula „Buia”

SHAKESPEARE’S SHAKE

spectacol prezentat de Compania Teatrală OKaua de la Liceul A.I.Cuza Bucureşti

regia: Gabriela Bobeș, Ionuţ Popescu

ora 1600

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „Amza Pellea”

POVEŞTILE AFRICANE ALE LUI SHAKESPEARE

spectacol prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia)

regia: Krzysztof Warlikowski

ora 1800

Universitatea din Craiova (parcare)

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ

spectacol comunitar, prezentat de Festivalul Internaţional Shakespeare, Compania britanică Parrabbola şi Compania Teatrulescu

regia: Philip Parr

Politica