sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acţiune preventivă a poliţiştilor craioveni pentru combaterea faptelor de cerșetorie

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au desfăşurat, în zilele de 18 şi 19 aprilie, activităţi preventive pentru diminuarea, în genereal, a fenomenului infracţional și în special pentru combaterea faptelor de cerșetorie, a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, precum şi pentru prevenirea violenței în familie, aspecte ce au un impact negativ asupra sentimentului de siguranţă civică.

La această acţiune au participat 23 de poliţişti şi 6 jandarmi, fiind legitimate 58 de persoane.

Oamenii legii au verificat 11 locuri şi medii cu potenţial risc criminogen, fiind depistaţi şi încredinţaţi familiei 4 minori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea au fost consiliate şi pregătite antivictimal 24 de persoane, a fost înaintată o informare scrisă către D.G.A.S.P.C. Dolj şi au fost distribuite 150 de pliante cu sfaturi preventive.

Cu ocazia acestei activităţi au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţioanele, în valoare de 700 lei, toate conform Legii 61/1991 R (pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice).

De exemplu, miercuri,  18 aprilie, T. M. și T. G., ambele din Craiova, au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 100 lei, pentru că nu au luat măsurile necesare pentru a-i împiedica pe copiii lor, minori, să comită fapte de vagabondaj și cerșetorie, aceștia fiind depistați la cerșit în intersecția Calea Severinului cu str. Maria Tănase. În ziua de 19 aprilie 2018, C. F., din oraș Ciacova, jud. Timiș, a fost depistat în zona centrală a Municipiului Craiova, apelând în mod repetat la mila publicului deși este apt de muncă. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 100 lei conform Legii 61/1991 R.

 

Politica