marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Paul Stănescu: Proceduri greoaie la Codul Administrativ

Vicepremierul României, preşedintele PSD Paul Stănescu, a declarat, luni, în cadrul şedinţei Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (AMR), că se va constitui o comisie comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru adoptarea Codului Administrativ.

Stănescu a explicat că decizia a fost luată din cauza procedurilor greoaie. Alte subiecte dezbătute la întâlnirea cu AMR au fost achizițiile publice, Codul finanțelor publice locale, dar şi descentralizarea.

La Codul Administrativ, din păcate, lucrurile nu prea merg bine, pentru că sunt proceduri greoaie, așa că, am luat o decizie politică, să facem o comisie comună (Camera Deputaților și Senat). Eu sunt convins că, făcând această comisie, politic, vom putea să avem codul gata până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare. Pentru Codul Finanțelor Publice Locale, am văzut cererile dumneavoastră, așa că, am decis ca, la sfârșitul săptămânii, să ne întâlnim și să convenim ceva cert. Probabil joi sau vineri ne vom vedea cu toții să definitivăm și să dăm drumul acestui cod. În ultima ședință de Guvern din această lună, vom avea și OUG pentru achizițiile publice și parteneriatul public privat”, a declarat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Codul Administrativ va prevede, printre altele, că prefecţii şi subprefecţii vor fi numiţi politic, de partidul aflat la guvernare.

Stănescu, despre strategia guvernului prinvind descentralizarea

Tot luni, vicepremierul României, Paul Stănescu, a declarat că aşteaptă ca ministerele implicate în procesul de descentralizare să-l anunţe ce instituţii vor trece în teritoriu. Ministrul dezvoltării regionale a afirmat că aceste proceduri sunt necesare descentralizării.

Eu sper ca, într-o lună, fiecare minister să vină în Guvern și să anunțe ce anume descentralizează și sper să putem tura motoarele la maximum ca să finalizăm aceste proceduri necesare descentralizării”, a declarat Paul Stănescu.

Şapte ministere sunt implicate în strategia guvernului privind descentralizarea.

Avem o strategie în guvern de descentralizare. Sunt şapte ministere implicate, sunt termene date ca fiecare să vină cu punctul de vedere. Ele vor veni toate la Ministerul Dezvoltării şi vom discuta acest lucru. Trebuie să facem lucrurile foarte trainic. În ceea ce priveşte comasarea localităţilor, este o chestiune foarte complexă şi foarte sensibilă. Acest lucru s-ar putea face foarte uşor în momentul în care avem un anumit nivel de dezvoltare a infrastructurii. Altfel, este mult mai complicat”, a mai afirmat Stănescu.

Politica