vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Politicul s-a implicat în fotbal: meciul pentru șefia FRF e jucat!

Cosmin Cojocăreanu

 

Bătălia pentru cea mai importantă funcție din fotbalul românesc s-a încheiat, chiar dacă alegerile sunt programate la data de 18 aprilie. Exact ca și înaintea scrutinului pentru conducerea LPF, Liviu Dragnea a ieșit în presa sportivă pentru a susține că „e nevoie de o schimbare profundă”.

Se implică politicul în fotbal? A fost întrebarea care și-a căutat un răspuns și acum 4 ani, în condițiile în care Gică Popescu era condamnat în preziua alegerilor pentru șefia LPF. Dar și în 2013, când Gino i-a luat locul lui Mitică la Ligă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, anul trecut, înaintea alegerilor de la LPF, Liviu Dragnea a dat un interviu pentru gsp.ro pentru a-și preciza poziția față de cei doi candidați: „Gino îmi e prieten vechi, mă deranjează că Drăgoi se folosește de numele meu”. Iar scorul a fost 13-1 pentru Iorgulescu, care s-a menținut, fără nici un fel de emoții, pe fotoliul de la Ligă.

Suntem înaintea alegerilor de la FRF, iar Liviu Dragnea a aruncat bomba tot în Gazetă: Singurul om cu care am vorbit a fost Ionuț Lupescu! A fost singurul care m-a căutat acum o lună și jumătate sau chiar două luni, mi-e greu acum să stabilesc exact perioada, și mi-a spus despre intenția sa de a candida. Mi-a prezentat elemente din programul lui și i-am spus că dacă va fi ales președinte al federației, atunci va avea toată susținerea mea!”

Despre contra-candidatul lui, Burleanu, Dragnea a zis: „Nu am semnat nicio hârtie de susținere pentru domnul Răzvan Burleanu! Nici nu aveam vreo competență să semnez așa ceva, nici ca președinte al Camerei Deputaților, nici ca președinte al PSD-ului și atât mai puțin ca microbist. Ca microbist, nu pot să dau susținere scrisă pentru actuala conducere a Federației Române de Fotbal! Nici măcar verbală! Dacă s-a întâmplat acest lucru, mi se pare inadmisibil! Este un fals pe care-l folosesc și ar fi un gest incalificabil. Dincolo de faptul că intră într-o zonă periculoasă!”

Replica lui Burleanu nu a întârziat: „Mă așteptam ca Lupescu să caute sprijin politic. Îl recomandă acest tip de comportament. A văzut că nu a avut nicio șansă să-i convingă pe membrii FRF care trebuie să voteze. Fotbalul trebuie să fie condus de oameni care reprezintă cluburile. Eu sunt încrezător și nu am nicio emoție. În acești 4 ani am cunoscut fiecare membru votant al FRF. Și este foarte important. În 2014 s-a spus că am fost pus politic la FRF, încercând ca prin această etichetă să se găsească o justificare a faptului că un tânăr de 29 de ani, care nu era parte dintr-un sistem, a câștigat alegerile. Membrii votanți și-au dorit o persoană care să ia decizii bune și dure. Nu este vreo dovadă că înainte de alegeri m-am văzut cu vreun lider al unui partid sau că am avut altă susținere”, a spus actualul șef al FRF la ProX.

Alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal vor avea loc miercuri, 18 aprilie, la Casa Fotbalului din București.

Politica