vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Soluții pentru haosul creat într-o intersecție din Slatina

Haosul din intersecţia bulevardului Nicolae Titulescu cu străzile Ionaşcu şi Oituz, în zona catedralei din „Oraşul de Jos”, ar putea lua sfârşit, în această săptămână. Municipalitatea a comandat o nouă cutie de distribuţie a energiei electrice pentru semaforul din zonă.

De mai multe luni, în intersecţia de la catedrală, semafoarele nu funcţionează, generând probleme în trafic, mai ales în orele de vârf. Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a declarat că releul de distribuţie a energiei electrice din zonă a fost mutat de municipalitate în intersecţia de la Poştă, mult mai aglomerată, unde aceeaşi piesă se defectase.

„Semafoarele de la Catedrală, Poştă şi ACR au cutii de distribuţie care nu se mai fabrică. S-a ars cutia de distribuţie de la Poştă, anul trecut, în luna decembrie, şi a trebuit să luăm cutia de distribuţie de la Catedrală. Am considerat că nu este un pericol real pentru că fluxul din «Oraşul de Jos» nu poate fi comparat cu cel din intersecţia de la Poştă, care este o intersecţie grea”, a afirmat Stăncioiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că municipalitatea n-a putut să comande o nouă cutie, până când nu s-a aprobat bugetul local.

„După ce am avut buget, am dat comandă pentru această cutie de distribuţie. Chiar ieri am discutat cu cei de la DASIP pe această temă şi mi-au transmis că săptămâna viitoare vor ajunge două cutii de distribuţie, una urmând să fie montată în intersecţia de la Catedrală”, a mai declarat viceprimarul.

Municipalitatea a comandat, prin cei de la Direcţia Administrarea Străzilor şi Iluminat Public (DASIP), şi un releu de rezervă.

„Cutiile de distribuţie de la semafoarele din Slatina sunt foarte vechi. De această dată, am dat comandă de două astfel de cutii, pentru a avea una de rezervă”, a mai spus Claudiu Stăncioiu.

Politica