joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OLT. Voiculescu, mesaje cu direcție, pe facebook

Preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a transmis un mesaj prin intermediul unei postări, pe pagina sa de socializare, fără a preciza destinatarul, cu privire la desemnarea candidatului regiunii Oltenia pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Voiculescu susţine că votul pe care Biroul Politici Judeţean al PNL Olt îl va da candidatului la europarlamentare nu va fi acordat „pe criterii şantajabile, oneroase sau lipsite de conduită morală”. Postarea vine la câteva zile după vizita europarlamentarului Marian Jean Marinescu, în judeţul Olt.

Având în vedere speculațiile apărute în spațiul public referitoare la reprezentanții PNL din Regiunea Olteniei care vor lua startul în cursa electorală pentru Parlamentul European din 2019, PNL Olt vine cu următoarea precizare: Ținând cont de faptul că fiecare Birou Politic din judeţele care compun regiunea este atribuit în a acordă un vot în favoarea unuia dintre candidaţii înscriși, Filiala Olt a Partidului Național Liberal, că parte a filialelor din Regiunea Oltenia, își statuează decizia de a acordă un vot democratic. Biroul Politic Județean nu va fi constrâns, în niciun fel și sub nicio formă, în a acorda votul pe criterii şantajabile, oneroase sau lipsite de conduită morală (de care ne dezicem vehement), indiferent de numărul sau numele candidaților care se vor înscrie”, notează Voiculescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deputatul de Olt Gigel Ştirbu trage sfori pentru a prinde un loc eligibil pe lista pentru europarlamentarele de anul viitor, având promisiunea de la preşedintele PNL Ludovic Orban că va fi locul patru sau cinci. Ascensiunea parlamentarului oltean este chiar în detrimentul europarlamentarului Marian Jean Marinescu, care provine din fostul PDL. Surse politice din interiorul PNL au declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că înţelegerea lui Ştirbu cu Ludovic Orban vizează susţinerea actualului şef liberal, în schimbul îndepărtării fostului pedelist Marinescu.

Prezent joi la Slatina, eurodeputatul Marian Jean Marinescu, zis Marijean, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că l-a auzit pe Gigel Ştirbu spunând public că nu-l interesează o candidatură la europarlamentare.

Nu ştiu ce este real. Eu l-am auzit pe domnul Ştirbu, la Craiova, în şedinţa CDJ Dolj, spunând «eu nu candidez», restul e problema dumneavoastră, întrebaţi-l pe dânsul. Să vă spun mecanismul. Pot să fie nu ştiu câţi candidaţi din regiunea Oltenia, organizaţiile vor desemna un candidat, iar eu sunt unul dintre acei candidaţi. Am anunţat că sunt candidat pentru că aşa au vrut ai mei de la Dolj, dar pot să apară şi alţii. Eu n-am niciun fel de problemă. Este foarte devreme această discuţie”, a declarat Marinescu.

Politica