sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inspectorii Direcției Agricole fac controale în piețele din Olt. Vor rămâne la tarabe doar adevărații producători

Reprezentanţii Direcţiei Agricole Olt vor demara controalele în pieţele din judeţ, ca urmare a unei decizii a Ministerului Agriculturii. Aceştia vor verifica afişarea etichetei pentru produsele vândute şi asigurarea spaţiilor distincte de 40% pentru producătorii agricoli.

 

Directorul Direcţiei Agricole Olt, Dragoş Drăghicescu, spune că aceste verificări vor începe de luni, în pieţele din judeţ.

„Este o acţiune de verificare a celor cu cerificate de producător, pentru a vedea dacă sunt sau nu producători într-adevăr. Apoi vom verifica dacă este respectat procentul de 40% din pieţe destinat producătorilor, iar dacă avem prodcători din alte judeţe care vin să vândă la noi, le facem copii de pe documente şi le trimitem în judeţele respective să fie verificate. Şi producătorilor din Olt le facem copii de pe documente şi vom merge la primării să verificăm dacă cele înscrise acolo sunt conforme cu realitatea. Prin aceste controale se doreşte, de fapt, identificarea samsarilor şi eliminarea lor din pieţe”, a declarat Dragoş Drăghicescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

MADR a anunțat printr-un comunicat de presă că măsurile de control se impun având în vedere creșterea volumului de legume şi fructe proaspete, de proveniență autohtonă, ce se vor comercializa în perioada următoare. Astfel se verifică modul de respectare a legislației specifice din domeniul comercializării legumelor şi fructelor proaspete, în principal în piețele agroalimentare en-detail și piețele en-gros.

Politica