joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Crosul Olteniei”, în Parcul Nicolae Romanescu

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj lansează tuturor oltenilor o invitație la cros. Evenimentul va avea loc duminică, în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova, începând cu ora 9.30. Manifestarea se numește „Crosul Olteniei” tocmai pentru că a fost programată pentru perioada alocată celebrării Zilei Olteniei. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, acțiunea a fost reprogramată, fiind aleasă acum data de 15 aprilie.

 

Anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută joi de către reprezentanții DJST Dolj, „Crosul Olteniei” își propune o combinație de sporturi benefice tuturor, adică alergare și jocuri de mișcare, după cum susțin organizatorii. Conform graficului evenimentului, programul de înscrieri este următorul: 9:30 – 10:20 – înscriere la „Cursa PRO și FUN”; 10.00 – 11.20 înscrieri „Cursa Family”; 10.00 – 11.40 înscrieri „Cursa Copiilor”. În ceea ce privește acțiunea în sine și aceasta se va derula după un anumit program: 10.30 – Start „Cursa PRO și FUN” (start comun); 11.30 – Start „Cursa Family”; 11.50 – Start „Cursa copiilor” și la 12.15 va avea loc premierea. De asemenea, pentru micuți a fost gândit un program special, o serie de activități recreative având loc în intervalul 10.00-12.00. 
Cursa „PRO” și „FUN”
În ceea ce privește condițiile de participare, la „Cursa PRO” pot participa persoanele cu vârsta de peste 16 ani, proba având o lungime de 7,2 km – două ture de parc – iar startul și finish-ul vor avea loc în zona „Foișor”. „Cursa FUN” este destinată persoanelor cu vârstă de peste 10 ani, va avea o lungime de 1,6 kilometri, iar startul și finish-ul vor avea loc tot în zona „Foișor”. 

Acțiune pentru întreaga familie
Potrivit organizatorilor, foarte interesantă va fi și „Cursa Family”. Proba presupune o echipă formată din cel puțin un minor sub 5 ani și unul dintre părinții acestuia. Traseul va avea o lungime de aproximativ 700 de metri, distanța se parcurge în alergare sau mers, grupat în familie, se pot utiliza cărucioare pentru copii dacă este cazul, fiecare familie primind diplomă de participare. De asemenea, fiecare copil participant va fi recompensat cu o medalie. 

Probă pentru micuții sub 10 ani
„Cursa Copiilor” este o altă probă a Crosului Olteniei, adresându-se copiilor sub 10 ani. Aceștia se pot înscrie doar cu acordul părinților, prin semnarea declarației de responsabilitate de către aceștia. Traseul va avea aproximativ 700 de metri, va fi marcat și micuții vor fi supravegheați îndeaproape de voluntarii DJST Dolj, care vor alerga împreună cu ei și vor încerca să prevină accidentele nedorite.

Asistență medicală și protecție pentru participanți

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit purtătorului de cuvânt al DJST Dolj, Rodica Fota, cine nu s-a înregistrat în vederea participării la acțiune, folosind varianta on-line, o poate face la fața locului, chiar în ziua derulării evenimentului. „Cu ocazia înscrierii/validării fiecare participant va primi număr de concurs. Toate înscrierile vor fi validate la secretariat în ziua concursului. Pe toată durata evenimentului, asistența medicală și protecția participanților vor fi asigurate de către organizatori. Cu ajutorul voluntarilor vom încerca să ne asigurăm că evenimentul se va desfășura în cele mai bune condiții”, a menționat Fota. Pe lângă faptul că fac mișcare, premiile puse la bătaie cu ajutorul sponsorilor evenimentului sunt un motiv în plus de participare.

Va fi un eveniment atractiv”

Prezent la conferința DJST Dolj, în cadrul căreia au fost anunțate detaliile manifestării de duminică, Sorin Manda, administratorul public al Craiovei i-a felicitat pe organizatori, declarându-se mulțumit de faptul că s-a găsit o soluție pentru reprogramarea acțiunii. „După cum știți, acest cros trebuia să se desfășoare de Zilele Olteniei dar cum vremea nu ne-a permis a trebuit să o reprogramăm. Sper că va fi o competiție frumoasă, că vor fi participanți și cu siguranță va fi un eveniment atractiv și din punct de vedere al premiilor. Mult succes participanților și felicitări organizatorilor”, a spus Manda. Crosul Olteniei se va derula în parteneriat cu Primăria Craiova, cu Asociația Județeană de Atletism Dolj, Craiova Running Club, KinetoPlus, Asociația ProEFS Craiova și JCI Craiova, foarte importantă fiind și implicarea mai multor firme mari din mediul privat, în calitate de sponsori.

Politica