vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Se asfaltează un drum de lângă satul părintelui ciberneticii

Varianta ocolitoare care duce la satul natal al marelui savant Ștefan Odobleja, părintele ciberneticii, se asfaltează. Este vorba de un sector de drum comunal din satul Izvorul Aneștilor comuna Livezile. Însă drumul cel mai scurt, dintre satul Bistrița și satul Ștefan Odobleja, rămâne tot neasfaltat și plin de gropi. Cei care vor să vadă casa în care s-a născut savantul de renume mondial Ștefan Odobleja trebuie să ocolească pe ruta Hinova – Rogova –Izvorul Aneștilor ca să nu-și rupă mașina în două. Totuși autoritățile județene împreună cu autoritățile locale din comunele Hinova și Livezile caută soluții și pentru drumul rămas neasfaltat. Este vorba de sectorul de drum dintre satele Bistrița, ce aparține de comuna Hinova, și satul Ștefan Odobleja, ce aparține de comuna Livezile.

Unde se asfaltează acum

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a dat startul lucrărilor de modernizare a două tronsoane ale Drumului Județean 606 B, lucrarea având termen de execuție de 11 luni și fiind finanțată din bugetul propriu al Consiliului Județean Mehedinți. Lucrările de modernizare a Drumului Județean 606B, în zona de sud a județului Mehedinți, se efectuează pe o distanță de 5,430 kilometri, fiind cuprinse două tronsoane. Astfel, se fac lucrări între kilometrul 46+985 (Corzu) și kilometrul 50+165 (intersecția cu DJ 561A), dar și pe tronsonul cuprins între kilometrul 84+000 (Izvoru Aneștilor) și kilometrul 86+250 (DC22 Ștefan Odobleja). Investiția presupune turnarea de covor asfaltic, căi de acces la proprietățile locuitorilor și dispozitive de scurgerea apelor. Constructorul a început deja lucrarea, iar termenul de execuție este de 11 luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Principalii beneficiari ai lucrării sunt locuitorii satelor Corzu, Nicolae Bălcescu, Izvoru Aneștilor, Petriș, Livezile. Lucrările sunt monitorizate de reprezentanții Direcției Tehnice, Investiții, Dezvoltare Teritorială a Consiliului Județean Mehedinți.

Politica