vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șofer craiovean condamnat pentru o șpagă de 150 lei

Un șofer craiovean în vârstă de 31 de ani, care a fost prins în luna ianuarie încercând să mituiască doi poliţişti din Filiaşi cu 150 de lei pentru a nu i se reţine permisul de conducere, a fost condamnat, marți, 3 aprilie a.c., de Tribunalului Dolj, la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, iar inculpatul a fost menținut sub control judiciar.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj anunţau, la începutul lunii februarie, că au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Velcu Jenică Nicu, de 31 de ani, din Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. În rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată, procurorii au reţinut faptul că, la data de 20 ianuarie a.c., un echipaj de poliţie rutieră format din agentul şef adjunct de poliţie Balaci Alin şi agentul principal Tapalagă Ion, ambii de la Formaţiunea de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere a traficului auto în comuna Brădeşti, pe DE 70 Craiova – Filiaşi, au oprit un autoturism care se deplasa cu viteza de 119 km/h pe o porţiune de drum cu limita de 50 km/h. Conducătorul autoturismului, Nicu Jenică Velcu, de 31 de ani, din Craiova a încercat să scape oferindu-le celor doi poliţişti suma de 150 lei ca să nu îi reţină  permisul de conducere şi să nu-l amendeze. Agenţii de poliţie au refuzat mita oferită de conducătorul auto, au informat conducerea IPJ Dolj şi pe lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care au preluat cercetările, împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, reuşindu-se prinderea în flagrant a lui Velcu, în timp ce încerca să le dea bani celor doi agenţi de poliţie. A fost ridicat şi dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat de procurorul de caz, care, la final, a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Pe 21 ianuarie a.c., Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, măsură menţinută şi de Curtea de Apel Craiova.

Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj, instanță care a dispus începerea procesului. La primul termen, de marți, 3 aprilie a.c., Velcu Jenică Nicu a recunoscut comiterea faptelor și a cerut să beneficieze de prevederile legale vizând reducerea limitelor de pedeapsă. Instanța a admis solicitarea, bărbatul fiind condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de 3 ani, și 90 de zile de muncă în folosul comunității: „Condamnă inculpatul Velcu Jenică Nicu la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 3 ani stabilit de instanţă potrivit dispoziţiilor art. 92 cod penal. Obligă pe inculpatul Velcu Jenică Nicu ca pe durata termenului de supraveghere să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dolj la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Obligă pe inculpatul Velcu Jenică Nicu ca pe durata termenului de supraveghere să execute obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. Inculpatul Velcu Jenică Nicu va presta pe parcursul termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la Primăria Municipiului Craiova Regia Autonomă de Administrarea Domeniului Public şi Fond Locativ sau la Serviciul Public de Asistenţă Medico-Socială Craiova, jud. Dolj, ce urmează să fie stabilită de Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Dolj. Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat prin încheierea din data de 27.03.2018 pronunţată de Tribunalul Dolj. Obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare către stat (faza de urmărire penală şi judecată). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 03.04.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica