vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biblioteca Aman: 4/4 Pentru Prieteni

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a desfășurat astăzi,  proiectul “4/4 Pentru Prieteni”. Acțiunea a fost prilejuită de comemorarea unei jumătăți de veac de la moartea activistului american Dr. Martin Luther King Jr. și a constat în activități de lectură și bricolaj la care au luat parte copiii Centrului Social “Aripi de Lumină” Craiova.

Bibliotecarii le-au vorbit copiilor despre importanța culturii și lecturii, utilitatea cunoașterii limbilor străine, respectiv modalitățile de păstrare și promovare a cărților. De asemenea, copiii au confecționat semne de carte și diferite decorațiuni din hârtie cu motive pascale.

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” are o colaborare  solidă cu centrele sociale din Craiova. Copiii care provin de la Centrul Social “Aripi de Lumină” reprezintă unul dintre cele mai fidele publicuri țintă ale noastre. Proiectul “4/4 Pentru prieteni” are rolul de a încuraja consumul cultural prin lectură. Cartea, ca subiect principal, este cel mai bun pretext de întâlnire și colaborare, iar copiii și bibliotecarii împlicați în proiect o știu cel mai bine. Pentru acești copii dar și pentru toți ceilalți, vom continua proiectele educative prin care se urmărește promovarea lecturii, a înțelegerii și dialogului”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul “4/4 Pentru Prieteni” este organizat sub egida Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și se desfășoară în toată România. În Municipiul Craiova, proiectul este desfășurat de American Corner.

Politica