vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Irina a trecut cu bine de operație! Tânăra din Craiova, câștigătoare în lupta cu cancerul

Irina Naidin, eleva din Craiova diagnosticată cu o formă gravă de cancer osos, a trecut cu bine de intervenția chirurgicală. Mesajul a fost transmis de către mama tinerei, familia mulțumind tuturor celor care i-au fost alături în tot acest timp.

 

 

Operația făcută la o clinică din Franța a fost un succes, Irina trecând acum prin etapele recuperării.

„Sunt o mamă fericită. Irina a trecut cu bine operația. Este o luptătoare. Mulțumesc din suflet celor care au fost alături de noi. Muțumesc medicilor și colegilor care au încurajat-o foarte mult”, a transmis Viorica Cerăt Naidin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că Irina a început lupta cu această boală în toamna anului trecut, operația fiind făcută de o echipă de medici din Franța. Tânăra de 17 ani din Craiova, elevă a Colegiului Național „Elena Cuza”, a fost diagnosticată cu o tumoră malignă osoasă, o formă gravă de cancer osos. Medicii din Franța au fost singura ei speranță, costul total al intervenției ridicându-se la 200.000 de euro.

 

Cinci luni de luptă continuă

Tinerei i s-a pus acest crunt diagnostic la începutul lunii noiembrie, anul trecut, primele dureri în zona coastelor acuzându-le la finele perioadei de vară. Nu părea a fi nimic prea supărător, în primă fază, însă durerile au devenit din ce în ce mai dese, motiv pentru care părinții tinerei au dus-o la medic. După câteva ședințe nereușite de kinetoterapie și observând că problema se agravează, mama Irinei a programat-o la un examen tomografic, diagnosticul pus de medici punând-o la pământ. Pe 2 noiembrie 2017, familia Cerăt-Naidin a aflat că fiica lor de 17 ani are o tumoră malignă, o formă de cancer osos rară și agresivă în cazul adolescenților. Cadrele medicale din București au confirmat diagnosticul pus la Craiova și astfel familia a început lupta împotriva cancerului.

Despre recăpătarea șansei la viață le-au vorbit medicii din Franța, acolo unde Irina și părinții săi au și ajuns. Colegii tinerei și foarte multe persoane din județul Dolj s-au mobilizat și au ajutat-o pe Irina să câștige lupta cu boala.

Politica