miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simulare de cutremur în Gorj. Pompierii, chemați de urgență în Rânca

Pompierii gorjeni au fost solicitați, miercuri dimineață, în zona montană Rânca, după producerea unui cutremur în zona Vrancea. Seismul a afectat și județul Gorj, fiind nevoie de implicarea lucrătorilor ISU Gorj. Din fericire, acesta a fost doar un exerciţiu amplu organizat de pompierii din Gorj.

Conform programului intervenției, din cauza cutremurului au fost înregistrate avalanşe pe versanţii munţilor cu dislocarea unor cantităţi însemnate de zăpadă care au blocat DN 67C, aproape de intrarea în Rânca. Tot în urma producerii cutremurului a fost afectată structural şi o pensiune din zona de sud a staţiunii, acolo unde erau șapte turişti cazaţi. Din cauza unui scurtcircuit electric, s-a declanşat un incendiu la parterul cabanei în urma căruia patru dintre turişti au rămas surprinşi la etajul pensiunii. În acelaşi timp, ceilalţi trei turişti au fost prinși sub dărâmături, fiind necesară intervenţia echipajelor de căutare-salvare ale ISU Gorj. Un alt scenariu face referire la cinci turişti rătăciţi în zona montană Rânca din cauza ceţii, dar şi a altor patru turişti ce urmau un traseu turistic şi au fost surprinşi de avalanşă, fiind îngropaţi în zăpadă.

Obiective exercițiului

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest exerciţiu au fost implicate mai multe forțe, respectiv ISU Gorj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Serviciul Salvamont Gorj, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, Filiala Crucea Roşie Gorj, Secţia Drumuri Naţionale, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Obiectivele exercițiului au fost verificarea viabilităţii documentelor operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj; verificarea modului de cooperare între forţele participante la exerciţiu şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi; organizarea, desfăşurarea şi coordonarea acţiunilor de salvare şi acordarea primului ajutor persoanelor afectate de evenimentul produs, verificarea viabilităţii Planului Roşu de Intervenţie al judeţului Gorj; verificarea pregătirii pentru intervenţie a unităţilor participante; verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin Planul Organizării şi Desfăşurării Exerciţiului; pregătirea psihologică a efectivelor și acordarea asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească”, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Gorj

Politica