vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Severinului vine cu o găselniță „perversă” de făcut bani: parcările cu chirie la blocuri!

E foame mare de bani la bugetul Severinului! Bani de investiții, ioc! Iar primarul Marius Screciu nu stă cu mâinile în sân ci vine cu noi biruri. Este vorba de parcările cu plată și de parcările cu chirie la bloc. Ambele măsuri îi vor afecta popularitatea primarului însă cea de-a doua invenție, parcările cu chirie la bloc, va avea un efect foarte pervers. Va băga râca între vecini, între cei cu bani și cei cu mai puțini bani. Și nu este exclus să se ajungă chiar și la acte de violență între oameni, în parcări.

Primarul Screciu vine cu două biruri de primăvară. Deocamdată!

Edilul șef a anunțat că de acum înainte, în zona centrală, cine dorește să parcheze mașina aici va trebui să plătească o taxă de 2 lei pe oră. Screciu a mai spus că în urma numeroaselor cereri de la „cetățeni și asociații de locatari” a decis că cine dorește un loc de parcare la blocul în care locuiește îl poate închiria pe un an de zile contra sumei de 150 de lei. Cetățeanul interesat de o asemenea afacere cu primăria poate închiria 2 astfel de locuri de parcare în zona lui, bineînțeles contra cost. Dar nu mai mult de 2 locuri de parcare. Iar dacă apar neînțelegeri pe un astfel de loc de parcare se va ajunge la licitație!

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Începând de luna viitoare se va plăti o taxă de doi lei pe oră în zona din centrul municipiului. Dorim astfel să decongestionăm traficul în zona centrală, să obligăm angajații, și ai primăriei și ai altor instituții care își au sediul în zona centrală, să nu își mai parcheze mașinile în centru pentru că cine are nevoie să ajungă la aceste instituții nu are cum din cauza mașinilor angajaților instituțiilor”, a declarat primarul Marius Screciu.

Vrem ca tot începând de luna viitoare, dacă un cetățean dorește să închirieze un loc de parcare la bloc, să aibă posibilitatea să facă acest lucru în intervalul orar 17:00-07:00, contra unei taxe anuale de 150 lei. Această măsură nu va îngrădi drepturile celor care nu vor dori să închirieze un loc de parcare, se referă doar la cei care vor dori să închirieze locul de parcare, având în vedere că am avut foarte multe cereri de la cetățeni și de la asociațiile de locatari în sensul acesta”, a mai spus Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Severinenii trebuie să fie proprietari pe apartamentul din acel bloc și pe mașina pentru care solicită loc de parcare. Ei au dreptul la un singur loc de parcare, iar dacă mai rămân alte locuri neocupate, atunci pot să mai ceară și un al doilea loc de parcare. În caz că vor fi cereri mai multe se va licita pentru locurile de parcare. În Drobeta Turnu Severin sunt înmatriculate peste 40.000 de autoturisme, raportat la un număr de locuitori stabil care nu depășește cifra de 80.000.

Politica