sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

5.000 de euro pentru familia unui polițist local decedat la locul de muncă

Poliția Locală Craiova solicită o majorare a bugetului pentru anul în curs, fiind obligată să plătească despăgubiri familiei unui polițist local care și-a pierdut viața în vara anului trecut. Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a înregistrat un accident de muncă mortal de traseu în urma căruia Ionescu Iulian, angajat al Poliţiei Locale Craiova, a decedat.

În astfel de situații, instituția subordonată Primăriei Craiova este obligată să acorde despăgubiri familiei decedatului.

„Prin Procesul verbal de cercetare nr. 3711/16.01.2018 Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a înregistrat un accident de muncă mortal de traseu, eveniment ce a avut loc în data de 15.06.2017 şi în urma căruia a decedat poliţistul local Ionescu Iulian, angajat al Poliţiei Locale a Municipiului Craiova. În conformitate cu prevederile art. 66, alin (1),(2) din H.G. nr.1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale, poliţiştii locali au dreptul la despăgubiri de viaţă, de sănătate şi de bunuri, pentru daunele suferite în exercitarea atribuţiilor de serviciu, iar asigurarea despăgubirilor implică acordarea unor sume de bani pentru poliţiştii locali sau, în cazul decesului, pentru familiile acestora, în situaţia producerii riscurilor specifice activităţii de poliţie locală”, se arată într-un raport al Poliției Locale Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Demersuri pentru recuperarea sumei plătite

Suma pe care Poliția Locală Craiova urmează să o acorde familiei polițistului este de 5.000 de euro. Pentru a face plata acestei sume de bani, instituția propune majorarea subvenției alocate pentru anul în curs, consilierii locali urmând a stabili prin vot dacă acest lucru este sau nu posibil.

„Potrivit prevederilor art. 67 şi 68, din același act normativ, Poliţia Locală, în situaţia în care poliţistul local şi-a pierdut viaţa în urma unui accident, în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, acordă despăgubiri în sumă de până la 20.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii, şi se plătesc familiei poliţistului local decedat, în limita bugetului aprobat de către Consiliul Local. Pentru toate sumele de bani plătite ca despăgubiri, urmează a fi iniţiate demersuri pentru recuperarea sumelor de la persoanele care se fac vinovate de producerea prejudiciilor. Având în vedere cele prezentate, prin adresa nr. 10819/2018, Poliţia Locală a Municipiului Craiova propune rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, în sensul majorării subvenţiei alocate prin bugetul de venituri şi cheltuieli al Municipiului Craiova, pe anul 2018, respectiv a cheltuielilor la titlul 20 „Bunuri şi servicii” cu suma de 24.000 de lei, echivalentul a 5.000 euro în vederea acordării despăgubirii familiei poliţistului local decedat”, se mai arată în raport.

Politica