joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 6 kilograme de heroină, confiscate la Frontiera Calafat

12 pachete, cu peste 6 kilograme de heroină, au fost găsite de poliţiştii de frontieră din Calafat, în maşina a doi bulgari. Aceştia s-au prezentat, vineri, la frontieră pentru a intra în ţară.

„În data de 23.03.2018, în jurul orei 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu un autoturism marca Volvo înmatriculat în Bulgaria, doi cetățeni bulgari, în vârstă de 24, respectiv 26 de ani.

Acționând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, polițiștii de frontieră au depistat, într-un spatiu special amenajat în lateralele banchetei din spate , 12 pachete, în greutate de aproximativ 500 grame fiecare, ce conțineau o substanță maronie, suspectă a fi heroină.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor două persoane, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun”, potrivit Poliţiei de Frontieră,

Autorităţile bulgare au testat substanţa găsită în pachete şi au constatat că, într-adevăr, este heroină, fiind vorba despre o cantitate totală de 6203 grame.

Politica