joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Concert simfonic de Ziua Olteniei, în holul Universităţii din Craiova

Orchestra simfonică a Filarmonicii Oltenia Craiova sub bagheta dirijorală a maestrului Cristian Brancuşi a susţinut, joi seara, un concert dedicat Zilei Olteniei. Spectacolul a avut loc în holul central al Universităţii din Craiova, iar la acesta au luat parte, pe lângă alţi craioveni iubitori de muzică, oficialităţi locale şi parlamentari, precum şi profesori universitari.

Este un concert dedicat primei ediţii a Zilei Olteniei, la care şi Filarmonica Oltenia ia parte ca instituţie publică de cultură a Craiovei şi a Olteniei, noi fiind şi instituţia cu adresabilitate în întreaga regiune a Olteniei. Ne bucurăm că reuşim să facem acest lucru într-un spaţiu neconvenţional, aşa cum Primăria Craiova a dorit. Domnul primar ne-a sugerat să susţinem concertul în holul central al Universităţii. Este şi pentru noi o noutate. Ieşim pentru prima dată cu orchestra simfonică a Craiovei în holul central al Universităţii. Programul nostru artistic cuprinde muzică oltenească, a compozitorilor olteni. Sperăm ca acest concert să aducă plus valoare evenimentului”, ne-a declarat managerul Filarmonicii Oltenia, Gabriel Zamfir.

Cei care au ratat evenimentul pot merge în această seară la Filarmonica Oltenia, unde, de la ora 19, va fi susţinut acelaşi concert.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII “OLTENIA”
DIRIJOR
CRISTIAN BRÂNCUȘI

În program:
Ioan Dobrinescu: Suita „De treci codrii de alamă”
Theodor Rogalski: Balada „Iancu Jianu”
Eduard Caudella: Uvertura operei „Olteanca”
Constantin Bobescu: „Frunza și Rustemul”
Mihail Jora / Andrea Riderelli: „Joc oltenesc” din suita de balet „La Piață”
George Enacovici: Jocuri oltenești
Paul Constantinescu: „Olteneasca”
Tiberiu Olah: Suita simfonică „Mihai Viteazul”

Politica