sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Mondială a Apei, marcată prin activități educative

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Jiu a demarat, la nivelul celor patru judeţe aflate în administrare, acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei, care se sărbătorește pe 22 martie.

În data de 22 martie 2018, Administrația Națională Apele Române, sub patronajul Organizației Națiunilor Unite, împreună cu instituțiile și organizațiile din domeniu, celebrează pentru a douăzeci și cincea oară Ziua Mondială a Apei, această manifestare evidenţiază importanţa pe care o are apa în viaţa de zi cu zi. Tema sub care se celebrează Ziua Mondială a Apei în acest an este, “Natură pentru apă” și reprezintă un apel către omul modern să înțeleagă importanța vitală a apei și să revină la relația sa tradițională cu apa și, în general, cu mediul înconjurător”, transmit reprezentanții ABA Jiu.

Acțiunile derulate de ABA Jiu cu acest prilej cuprind igienizări ale cursurilor de apă, prezentări în cadrul unităţilor de învăţământ, vizite ale elevilor la Laboratoarele instituţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceste evenimente se vor desfăşura până la sfârşitul lunii martie. Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin subunităţile sale, Sisteme de Gospodărire a Apelor Dolj, Gorj, Mehedinţi şi S.H.I Petroşani, organizează o serie de acțiuni menite să evidențieze rolul apei pentru existența vieții și dezvoltarea economică și socială a omenirii”, au transmis reprezentanții ABA Jiu.

Luni, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au desfășurat acțiunea de curățenie de primăvară pe cursul de apă Gilort, dar și pe Tismana și Cioiana și Șușița. Acțiunile se vor derula pe tot parcursul anului și au ca scop informarea oamenilor și coștientizarea importanței apei de către aceștia, prin participarea voluntară în număr cât mai mare la toate activitățile de igienizare pentru evitarea producerii unor efecte negative asupra apei.

Angajații ABA Jiu susțin în aceste zile lecții deschise pentru preşcolarii de la Grădiniţa Paradisul Copiilor” Craiova, respectiv Grădiniţa Floarea Albastră” unde cei mici vor fi premiaţi pentru activitatea dedicată sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei: planşete, desene, Colţul Apei, parada ecologică, etc.

Astăzi, ABA Jiu Craiova va fi gazda şedinţei tehnice a Comitetului de Bazin Jiu-Dunăre ce va fi prezidat de prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu. Vor fi dezbătute câteva teme arzătoare legate de apă, cea mai importantă fiind igienizarea albiilor de râu din această primăvară şi asumarea responsabilităţilor în acest sens al tuturor instituţiilor implicate.

Pe de altă parte, în cadrul Laboratorului Calitatea Apelor de la sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj vor participa elevii de la Colegiul Tehnic Gheorghe Magheru Tg. Jiu, unde vor avea posibilitatea să asiste la determinarea încercărilor fizico-chimice pe diferite subsisteme de apă, efectuate pe diferite echipamente și tehnici de lucru, rezultatele obţinute având rolul de a conştientiza importanţa calităţii apei pentru viaţă.

Joi, la nivelul judeţului Dolj, angajaţii A.B.A Jiu vor avea diferite acţiuni educaţionale (prezentări, seminarii, ore interactive de lucru) pe tema Natură pentru Apă.

Aici amintim activităţile efectuate de către cei de la Şcoala Gimnazială Sălcuţa, structura Plopşor, Școala Gimnazială ,,Marin Sorescu, Bulzești, şi Grădiniţa Ray Kids, toate aflate în perteneriat cu instituţia noastră. Cu toții folosim apa, împreună trebuie să o protejăm pentru generațiile viitoare! Vineri, Grădiniţa “Floarea Albastră” din Craioviţa Nouă, aflată în parteneriat cu A.B.A. Jiu, va desfăşura o activitate deosebită cu ocazia Zilei Mondiale a Apei (22 Martie). Nici un efort nu e prea mare ca “seva vieții” să nu sece!”, mai transmit reprezentanții ABA Jiu.

Politica