marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Corabia, reabilitat termic cu fonduri europene. Contractul de finanțare a fost semnat

Contractul de finanţare a proiectului „Creșterea eficienței energetice a pavilioanelor centrale ale Spitalului Orășenesc Corabia” a fost semnat, la sfârșitul săptămânii trecute de primarul Iulică Oane şi directorul general al ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu.

Proiectul este realizat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3.1 B. Valoarea investiţiei se ridică la 8.282.348,46 lei, TVA inclusă, din care finanţare nerambursabilă este suma de 7.603.007,37 lei.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice în clădirea publică a Spitalului Orășenesc din Corabia (pavilioanele C1 și C2) prin derularea de lucrări de intervenție cu scopul termoizolării și reabilitării celor două corpuri, modernizării instalațiilor de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere calde, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean, a declarat că în urma implementării acestui proiect, consumul anual de energie primară va fi redus cu peste 75%, până la valori de sub 155 kWh/mp/an, iar consumul de gaze cu efect de seră va fi redus până la valori de sub 27Kg/mp/an.

Prin creșterea performanței energetice la Spitalul Corabia, pe termen scurt și mediu, se degrevează autoritatea publică locală de cheltuielile cu combustibilul convențional utilizat, se reduc cheltuielile cu întreținerea imobilului, se asigură susținerea agenților economici din domeniul construcțiilor și se creează noi locuri de muncă pe perioada de derulare a intervenției”, a afirmat Dan Oltean.

Politica