miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proprietarii a aproape 90 de mașini abandonate în Slatina ar putea rămâne fără ele

Aproape 90 de posesori ai unor autoturisme ce par a fi abandonate pe domeniul public al Slatinei au fost notificaţi de poliţiştii locali că vor fi amendaţi şi li se vor ridica maşinile, dacă nu le mută.

Directorului Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop, a declarat că au fost emise şi distribuite 70 de somații proprietarilor de autovehicule din municipiu și alte 18 somații către proprietarii de autovehicule cu domiciliul în alte localități. El a mai precizat că toate autovehiculele identificate se află într-o stare improprie circulației pe drumurile publice.

Regulamentul care permite ridicarea maşinilor parcate ilegal, dar şi pe cele abandonate în parcările din cartiere a intrat în vigoare, din luna ianuarie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public vor asigura ridicarea, transportul şi depozitarea autovehiculelor. Pentru recuperarea lor, proprietarii, persoane fizice sau juridice, trebuie să plătească o amendă de 300 de lei sau 150 de lei în 24 de ore. Iar dacă vor lăsa maşina în depozit, vor plăti câte 50 de lei pentru fiecare zi care trece de la întocmirea procesului verbal de ridicare şi până al revendicarea maşinii. Sancţiuni mari sunt şi pentru cei care îşi vor lăsa maşinile vechi abandonate în parcări.

Totodată, conform art.12 alin.(1) din Legea nr.421/2002 cu modificările și completările ulterioare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei refuzul proprietarului sau deținătorului legal al vehiculului de a se conforma somației primite.

Politica