sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prinși copiind cu telefonul la simularea examenului de bacalaureat

Mii de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a au trecut ieri prin emoțiile primei probe a simulării examenului național de bacalaureat. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, această verificare se adresează elevilor înscriși în clasele a XI-a și celor din clasele terminale de liceu.

În Dolj, simularea s-a desfășurat în 45 unități de învățământ liceal.

În urma desfășurării probei scrise la limba și literatura română s-au centralizat următoarele rezultate: la clasa a XI-a am avut 5.024 de elevi înscriși, fiind prezenți 3.481. Am avut și un elev eliminat, de la Liceul Teoretic Amărăștii de Jos, acesta fiind prins copiind prin utilizarea telefonului. La clasa a XII-a au fost 4.613 elevi înscriși, fiind prezenți 3.369. Și aici au fost cazuri de elevi eliminați. Am avut un elev de la Colegiul Național „Elena Cuza” Craiova și unul de la Liceul Teoretic „Constantin Brîncoveanu” Dăbuleni. Cei doi elevi aveau asupra lor telefonul mobil: în primul caz, i-a căzut aparatul din buzunar iar în cel de-al doilea caz elevul a fost prins copiind utilizând telefonul”, se arată într-un comunicat de presă al ISJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli. Miercuri se va desfășura proba obligatorie a profilului.

Politica