marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

“Oltenia în Istoria Românilor” la Biblioteca “Aman”

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează miercuri, 21.03.2018, cu ocazia “Zilei Olteniei”, începând cu ora 15.00, în sala “Acad. Dinu C. Giurescu”, conferința “Oltenia în Istoria Românilor”.

Acțiunea vine să încununeze activitățile organizate de Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” în direcția marcării “Zilei Olteniei”. Conferința constă într-o serie de comunicări și discuții între vorbitori și public. Cei care participă cu prezentări sunt istoricii Alex Mihai Stoenescu și Toader Nicoară, rectorul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, respectiv filologul și antropologul Nicu Panea, prorectorul Universității din Craiova, și public.

Prezentările acoperă teme diverse, de la istoria Olteniei și până la particularitățile culturale și antropologice specifice regiunii noastre. Formatul evenimentului presupune complementaritatea a două etape: prezentările propriu-zise, fiecare lector având la dispoziție 30 de minute, respectiv sesiunea Q&A (Întrebări și Răspunsuri).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu ocazia evenimentului, Editura RAO va organiza un stand de carte cu vânzare. Între lucrările expuse vor figura și cărțile “Istoria Olteniei”, respectiv “Mari Olteni”, ambele semnate de istoricul Alex Mihai Stoenescu.

Preocuparea celor trei vorbitori pentru studierea Olteniei, pentru istoria, tradițiile și obiceiurile locului, este de notorietate publică. Volumele bine documentate și studiile științifice elaborate de cei trei invitați ai bibliotecii reprezintă un mare câștig pentru cunoașterea și înțelegerea regiunii noastre. Îmi doresc ca aeastă conferință dedicată celebrării Zilei Olteniei să fie cu adevărat utilă și să se transforme într-o tradiție pe care să o reluăm în fiecare an, cu ambiții și rezultate mereu mai bune”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Politica