marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Muzeul Olteniei Craiova: „Muzeul- o şcoală altfel”- „MONITORIZAREA CALITĂȚII APEI DUNĂRII ȘI A SEDIMENTELOR PE SECTORUL BAZIAȘ – DELTA DUNĂRII”

Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova organizează miercuri, 21 martie, ora 11.00, la sediul secţiei din str. Popa Șapcă nr. 8, conferința  „MONITORIZAREA CALITĂȚII APEI DUNĂRII ȘI A SEDIMENTELOR PE SECTORUL BAZIAȘ – DELTA DUNĂRII”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Muzeul – o şcoală altfel”, cu o serie de videoproiecții susținute de profesor univ. dr. Elena Gavrilescu din cadrul Departamentului de Biologie și Ingineria Mediului, Facultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova.

În fapt, conferința se dorește a fi o lecție interactivă de ecologie privind structurile și funcțiile ecosistemelor acvatice din sectorul românesc al Dunării (compoziția fizico-chimică a apei și sedimentelor, populațiile planctonice și bentonice, conservarea biodiversității), măsurile de protecție ale apelor fluviului în concordanță cu Directiva Cadru a Uniunii Europene, efectele produse de impactul antropic și al activităților industriale asupra calității apelor Dunării.

La manifestare vor participa studenţii Departamentului de Biologie și Ingineria Mediului al Facultăţii de Horticultură a Universităţii din Craiova și elevii Colegiului Tehnic Costin D. Nenițescu îndrumați de prof. de protecția mediului Iulia Cristea, Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu, îndrumați de prof. de biologie Mihaela Dinu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica