marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ion Cupă, ales președinte ALDE Dolj: „Am stabilit strategia prin care putem deveni prima forță politică liberală din județ în 2020”

Aproximativ 800 de delegați ALDE din județul Dolj și-au ales, sâmbătă, președintele, în cadrul Conferinței Teritoriale de alegeri care a avut loc la Centrul Multifuncțional din Craiova. Membrii ALDE au ales ca deputatul Ion Cupă să le fie președinte în continuare.

La apariția noastră pe scena politicii doljene, puțini, dar foarte puțini ne dădeau șanse de reușită. Puțini erau aceia care credeau că o nouă formațiune liberală va reuși să devină un actor politic relevant într-un județ dominat de stânga politică. Iată că astăzi suntem aici aproape 800 de reprezentanți din cele 111 localități ale județului. (…) ”, a declarat deputatul Ion Cupă, președinte ALDE Dolj.

Deputatul a reafirmat obiectivul strategic al ALDE Dolj de a deveni prima forță liberală din județ în 2020 și a cerut mobilizare maximă pentru toți membrii organizației în perspectiva celor patru runde de alegeri ce vor avea loc în următorii doi ani: europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am stabilit strategia prin care putem deveni prima forță politică liberală din județ în 2020”, a mai afirmat deputatul

La rândul său, Anișoara Stănculescu, președinta ALDE Craiova a afirmat: „Când am făcut pasul spre politică aveam foarte multe întrebări și foarte puține răspunsuri. Astăzi, după doi ani de activitate, am la fel de multe întrebări dar și mai multe răspunsuri. Acesta este un semn că activitatea mea este benefică și este utilă. Am văzut, din păcate, foarte mulți români, foarte mulți doljeni, care consideră că politica nu este utilă, care detestă politica și uneori cred că au dreptate, dar dacă politică nu e, nimic nu e. De fapt, nu politica trebuie să dispară din viețile noastre, ci doar modul greșit în care se face și care denaturează sensurile ei nobile și viciază rezultatele așteptate de cetățeni”.

La prima Conferință Județeană de Alegeri ALDE Dolj de după Congresul ALDE din aprilie 2017 au fost prezenți secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, președintele Consiliului Național al ALDE, Norica Nicolai, președintele organizației de tineret a ALDE, Claudiu Catană, președintele ALDE Argeș, Simona Brătulescu, președintele ALDE Mehedinți, Viorel Palașcă, președintele ALDE Teleorman, Florică Ică Calotă, președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa, președintele ALDE București, Andrei Gerea, președintele ALDE Olt, Mihai Niță, Luiza Maria, secretarul general adjunct al ALDE, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Sorin Roșu Mareș, Tudor Ionescu, consilier general la Primăria Capitalei și vicepreședinte TLDE, Bogdan Trifan, președinte ALDE sector 6, Muja Nicolae, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Robert Dorin Filip, primarul localității Rovinari (GJ), Alexandru Baicu, președinte TLDE sector 5.

Am mari speranțe în filiala dumneavoastră și cred că anul viitor va fi printre primele cinci filiale ale ALDE cu un scor de două cifre peste 2”, le-a spus Daniel Chițoiu, secretarul general al ALDE, membrilor partidului aflați la conferința județeană.

Președinta consiliului național ALDE, Norica Nicolai, le-a mulțumit membrilor ALDE că au ales să se implice în politică: „Sunt sigură că alături de dumneavoastră, alături de cei care vor reuși să înțeleagă lucrul ăsta, vom reuși să fim nu numai primul partid liberal al țării, dar și primul partid democrat al țării”.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, nu a fost prezent dar a adresat un mesaj video participanților prin care i-a felicitat pentru rezultatele obținute până acum și i-a asigurat de sprijinul său permanent.

În urma votului secret exprimat de cei cca. 800 de delegați, președintele filialei ALDE Dolj a fost ales deputatul Ion Cupă. În funcțiile de vicepreședinți ai filialei au fost aleși (de asemenea prin vot secret): Anișoara Stănculescu, Marius Cristian Tuță, Andra Mirela Popescu, Adrian Costin Marinescu, Sorin Cosmin Vâlcu, Adinel Ionel Ilinca, Eugen Cristian Zavracu, Nicu Marinescu și Florian Popa.

Noul Birou Politic Teritorial al ALDE Dolj va avea de asemenea în componența sa pe următorii membri (în ordinea voturilor primite): Pană Ionel, Safta Adina, Afrenie Leontin, Spătărelu Ion, Silișteanu Iulian, Forțan Bogdan, Avrămescu Cristian Gabriel, Bădescu Haralambie, Roman Ilie, Constantinescu Genel, Dăoagă Constantina, Rotocol Dragoș, Greci Bogdan Cristian, Ghenea Cosmin, Șerban Gabriel Costel. Ca membri supleanți ai BPT au fost aleși: Mănescu Dumitru, Vasilescu Bogdan Vasile, Tudor Aurel Cristian, Anca Cornelia, Gagiu Cosmin Ionel, Arcereanu Ionel.

Participanții la Conferința ALDE Dolj, transmit reprezentanții partidului, au adoptat de asemenea prin vot, în unanimitate, o rezoluție prin care solicită conducerilor celor două Camere ale Parlamentului României să acționeze cu celeritate pentru:

1. Clarificarea în Comisii Speciale a tuturor aspectelor privind imixtiunea serviciilor secrete și a unor reprezentanți ai justiției în politică, fapt care a viciat grav democrația românească, echilibrul și separația puterilor în stat și luarea fără întârziere a acelor măsuri de ordin legislativ care să evite pe viitor astfel de fenomene de tip totalitar.

2. Finalizarea Legilor Justiției în deplin acord cu prevederile europene; internalizarea în legislația românească a Directivei UE 343/2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului la un proces echitabil.

În Rezoluția ALDE Dolj se solicită de asemenea tuturor liderilor din spațiul public, fie ei Președintele României, înalți demnitari, autorități publice din justiție, lideri de opinie și din media să asume cotidian un comportament european prin care să evite etichetări abuzive de tip penali, infractori, pușcăriași etc. la adresa unor persoane, suspecte sau învinuite, până la o sentință definitivă dată de o instanță de judecată.

Prima reuniune a noului Birou Politic Teritorial al ALDE Dolj va avea loc în cursul acestei săptămâni, după cum au precizat reprezentanții partidului.

Politica