sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CEO împădurește cinci hectare de teren pentru a putea defrișa unul

Aproape 10.000 de hectare de teren distruse de minerit au fost redate circuitului agricol sau silvic, după cum au anunţat reprezentanții Complexului Energetic Oltenia. Întrucât normele de mediu sunt tot mai stricte, CEO plăteşte, în prezent, împădurirea a cinci hectare de teren pentru a putea defrişa unul.

O situație întocmită în acest sens arată faptul că în cei cinci ani de activitate au fost împădurite 680 de hectare de teren.

CE Oltenia, în cei 5 ani de funcţionare, a plantat circa 685 ha pădure de salcâm, în timp ce doar 108 ha au fost scoase din fondul forestier naţional. În acest moment, se află în curs de amenajare încă 220 ha, din care 60 ha reprezintă împăduriri, iar în cursul anului 2017 au fost efectuate demersurile necesare derulării unor proiecte pe suprafaţa totală de 810 ha, din care 110 ha pentru împăduriri”, se arată într-un comunicat CE Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

10.000 de hectare redate circuitului economic

Suprafaţa totală de teren redată în circuitul economic, de la începutul activităţii miniere în Bazinul Olteniei, este de 9.700 de hectare, din care 3.800 hectare au ajuns în circuitul silvic.

Preocuparea pentru refacerea mediului, la nivelul unităţilor miniere ale CE Oltenia, a fost continuă şi cu rezultate dovedite, cu precizarea că împăduririle efectuate nu constituie o obligaţie aferentă Codului Silvic, iar pentru fiecare hectar de teren scos din fondul forestier naţional, compania plăteşte taxe care ar permite împădurirea unei suprafeţe de 5 hectare”, se mai arată în comunicatul CEO.

Politica