marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ABSOLUT! cu Marcel Iureș, la Teatrul Colibri, în Stagiunea Colibri. ACTul2

Marcel Iureş şi Teatrul ACT Bucureşti revin pe scena Teatrului Colibri Craiova joi, 29 martie 2018, ora 19:00, cu spectacolul Absolut! după Ivan Turbincă de Ion Creangă, în cadrul Stagiunii Colibri.ACTul2, confirmare a parteneriatului dintre cele două instituţii, anunţat oficial în noiembrie 2014.

Spectacolul Absolut!, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija este o iniţiativă a Teatrului ACT de promovare a proiectelor de valoare ale culturii româneşti.

Marile şcoli de film îşi învaţă scenariştii şi regizorii să povestească. Să spună poveşti. Câţi dintre noi au mai apucat să audă în copilărie poveşti spuse, nu citite? Poveştile s-au sfărâmat, s-au făcut praf şi pulbere, s-au risipit în filme, texte de cântece şi telenovele. Polemic şi terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei poveşti. Şi nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea şi Dracul… Oamenii care or să o asculte îşi vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari şi esenţiale fără fasoane, cu umor şi nepăsare. Marcel Iureş se întâlneşte cu Ion Creangă. Pentru multă lume va fi o surpriză. Mai puţină lume va spune însă: <Era şi timpul!>“, Alexandru Dabija.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Absolut! după Ivan Turbincă de Ion Creangă deţine „Premiul pentru cel mai bun spectacol al unei companii independente“ la Festivalul comediei româneşti – festCO – ediţia a X-a. În cadrul aceluiaşi festival, în 2012, Marcel Iureş câştiga „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal“ pentru rolul Caţavencu din O scrisoare pierdută“, pentru Teatrul de Comedie şi pentru one-man show-ul din Absolut!.

Spectacolul a mai fost prezentat la Teatrul Colibri în decembrie 2014 și în noiembrie 2015, în cadrul Stagiunii Colibri într-un ACT.

 Spectacolul Absolut! se adresează unui public de peste 12 ani.

Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 şi 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.

Politica