marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Giugea: „La Congresul PSD ni s-a prezentat o viziune care arată dorința de concentrare a puterii într-o singură mână”

Deputatul de Dolj Nicolae Giugea a susţinut, vineri, o conferinţă de presă în care a vorbit despre Congresul PSD și Consiliul Național de Coordonare al PNL.

Nicolae Giugea s-a referit la ideile promovate de Liviu Dragnea în cadrul discursului său.

„Dl. Liviu Nicolae Dragnea uită că suntem în UE și, atunci când intri într-o astfel de asociere, arăți că îți asumi valorile ei. Iar acestea sunt legate de valoarea individului și descentralizarea puterii. La Congresul PSD ni s-a prezentat o viziune care arată dorința de concentrare a puterii într-o singură mână, promovarea valorilor colectiviste și guvernarea prin pedepse”, a declarat Nicolae Giugea, care a mai spus că aceste valori contravin celor occidentale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Giugea a mai afirmat că PNL nu are nicio înţelegere „subterană” cu PSD.

„Sunt 8 luni de la Congresul care a consfințit fuziunea dintre cele două partide. Și s-au pornit motoarele care duc înainte partidul. Pentru că au fost tot felul de speculații legate de relația dintre partid și președinte, s-a votat ca la alegerile prezidențiale din 2019, candidatul nostru să fie Klaus Iohannis. În al doilea rând s-a definit clar poziția PNL față de PSD. În felul acesta nu există dubii legate de modul cum ne poziționăm față de actuala guvernare. Pe scurt, nu există nicio înțelegere subterană cu PSD. De asemenea, am stabilit tot prin vot ca Ludovic Orban să fie candidatul nostru pentru funcția de prim-ministru”, a mai precizat Nicolae Giugea.

În cadrul conferinţei de presă, deputatul a vorbit şi despre sistemul de Termoficare din Craiova.

„Conform datelor puse la dispoziție chiar de Regia de Termoficare până acum au fost reabilitați 12 km de conducte. Cum întreaga rețea are peste 540 de km, iar din 2012 până acum ritmul a fost de 1% pe an, rezultă că reabilitarea întregii rețele va dura 100 de ani”, a spus deputatul liberal.

El a mai adăugat că și în privința centralelor termice și a punctelor termice, situația este similară.

„Din 2012 până acum au fost reabilitate 3 puncte termice și mai sunt de reabilitat 80, ceea ce înseamnă că în 160 de ani va fi terminată și activitatea acesta”, a spus deputatul liberal.

El a încheiat referindu-se la situația contorizării la nivel de bloc. „Acțiunea s-a încheiat în 2008, deci acum 10 ani. Prin urmare, acum aceste contoare ar trebui înlocuite, ceea ce nu s-a făcut.”

Politica