marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

34 note de zece la simularea Evaluării Naţionale

Vineri au fost afişate rezultatele simulării la cele două probe ale Evaluării Naţionale, 12 note de zece fiind înregistrate la limba română şi 22 la matematică.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete, a declarat că 69,55% dintre notele obţinute la limba română sunt peste cinci, procentul de promovabilitate la matematică fiind mai mic, de 45,91%.

Simularea probelor scrise ale Evaluării Naţionale s-a desfăşurat în perioada 5-6 martie, peste 3.700 de elevi susţinând examenul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. În același timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Politica