vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Curs de prim-ajutor pentru jandarmi

60 de jandarmi din Slatina au participat, joi, la un curs de prim-ajutor susţinut de reprezentanţii Crucii Roşii Olt.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, sublocotenentul Claudia Niţă, a declarat că astfel de instruiri sunt necesare deoarece de multe ori jandarmii sunt cei care sunt primii la faţa locului în cazul unor accidente.

Aceste activităţi de pregătire sunt benefice pentru jandarmi întrucât îi ajută să-şi desfăşoare misiunile în condiţii optime. Nu de puţine ori am fost puşi în situaţia de a ajunge primii la faţa locului sau când persoane din jurul nostru au avut nevoie de ajutor. În aceste situaţii, jandarmii au acordat primul ajutor, până la sosirea echipajelor de specialitate”, a declarat reprezentantul Jandarmeriei Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cursul a fost susţinut de Marius Puenea, medic voluntar la Crucea Roşie Olt. Acesta a explicat că momentele până la ajungerea echipajelor de salvare sunt cruciale în salvarea vieţii unei persoane.

Proiectul vizează transmiterea normelor de prim-ajutor în caz de dezastre, de inundaţii sau de victime găsite pe şosea sau la colţ de stradă. În primul rând, se vede că este o nevoie, face parte din educaţia cetăţeanului, a angajatului care lucrează şi se expune la nişte riscuri în cadrul procesului de producţie, spre exemplu, dacă lucrează într-o fabrică, o întreprindere. Atunci, până când vine ambulanţa, sunt minutele acelea de aur, trei-patru minute, când o persoană este inconştientă, nu respiră, nu are puls, trebuie ajutată cu manevre de resuscitare până când apar serviciile specializate”, a declarat medicul.

Astfel de cursuri de prim-ajutor sunt susţinute de cei de la Crucea Roşie şi în şcolile din judeţ.

Noi încercăm, de foarte mulţi ani, să implementăm un curs constant în şcoli. Sunt proiecte-pilot pe care le desfăşurăm, cursuri cu elevii, concursul «Sanitarii pricepuţi». Există un feedback foarte bun. Copiii sunt interesaţi, avizi de cunoaştere, lasă tableta acasă şi vin la aceste cursuri”, a mai declarat Puenea.

Politica