joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu Botoșani în semifinale

Sorții au hărăzit echipei lui Devis Mangia pe gruparea moldoveană în fața căreia obținut o victorie și a pierdut o dată în sezonul regulat.

CSU Craiova și-a aflat ieri, în urma tragerii la sorți de la Casa Fotbalului, adversarul din penultimul act al Cupei României. Ultima echipă calificată din sferturi, FC Botoșani se va lupta cu trupa lui Mangia în dublă manșă pe 18 aprilie și 9 mai pentru un loc în finala care se va juca pe 27 mai. În cealaltă semifinală va avea loc un duel sibian între AFC Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș. Cele patru semifinaliste au obținut calificarea după următoarele rezultate: 27 februarie 2018 – Gaz Metan Mediaș AFC Astra Giurgiu 1-0; 1 martie – AFC Hermannstadt – FC FCSB 3-0; 6 martie – CSU Craiova – Dinamo București 1-0; 13 martie – FC Botoșani CSM Politehnica Iași 1-1 (3-2 după prelungiri).

CSU Craiova și FC Botoșani și-au împărți punctele în sezonul regulat. În primul joc disputat pe 13 august la Severin, CSU a învins cu 1-0 prin reușita bulgarului Zlatinski, în timp ce în retur Miron a adus victoria moldovenilor care s-au impus tot cu 1-0. Pe lângă aflarea adversarului din semifinalele Cupei, craiovenii au primit și convocări la loturile naționale pentru Vladimir Screciu și portarul Nicolai Calancea. Screciu va face parte din lotul cu care Naționala Under 19 va participa la Turneul de Elită pentru calificarea la Campionatul European U19, care se va juca la Mogoșoaia, și va face joncțiunea cu lotul echipei naționale vineri seara, după finalul meciului cu FC Viitorul. Tricolorii vor juca în turul de Elită după următorul program: 21 martie, ora 19, România – Serbia; 24 martie, ora 19, România – Suedia; 27 martie, ora 19, Ucraina – România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Celălalt jucător convocat, Calancea a fost chemat la reprezentativa Moldovei pentru un amical de pregătire. Cantonamentul naționalei Moldovei va fi în perioada 21 – 28 martie, fiind programată și o partidă de verificare cu selecționata Coastei de Fildeș și care se va disputa pe data de 27 martie 2018, în Paris.

Cu CFR – sâmbăta, cu FCSB – lunea

Formația lui Devis Mangia și-a aflat și programul jocurilor din etapele 3 și 4 ale play-off-ului. Astfel, în runda a 3-a va juca pe 31 martie pe ”Ion Oblemenco” cu CFR Cluj, iar pe 9 aprilie se va deplasa la FCSB. Programul etapelor 3 și 4 stabilit de LPF este următorul: etapa a 3-a: CSU Craiova – CFR Cluj (31 martie, ora 20.45), FCSB – CSM Poli Iași (1 aprilie, ora 20.45), Astra Giurgiu – Viitorul Constanța (2 aprilie, ora 20.45 ); etapa a 4-a: CSM Poli Iași – Viitorul Constanța (7 aprilie, ora 20.45), CFR Cluj – Astra Giurgiu (8 aprilie, ora 20.45), FCSB – CSU Craiova (9 aprilie, ora 20.45).

Politica