vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UVT, start pentru Liberty Marathon

Maratonul care își propune să pună Timișoara pe harta internațională a evenimentelor de alergare pe distanțe lungi va debuta pe 2 iunie, la ora 9.00. Înscrierile au început deja pe www.libertymarathon.uvt.ro și sunt deschise tuturor celor care întrunesc o serie de condiții minime, în funcție de tipul de cursă ales.

Există o cursă pentru fiecare. Liberty Marathon este pentru alergători experimentați, dar în egală măsură și pentru cei mulți, care s-au întrebat măcar o dată care e sentimentul cu care treci linia de sosire la o astfel de cursă. E și despre ‹‹prima dată››: Liberty Marathon e primul maraton organizat de o Universitate, este la prima ediție și, pe lângă promovarea orașului, a mediului academic și a valorilor locale, vrem să întărim ideea că primul pas e cel mai greu. Apoi, greu e să te oprești”, spune prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timișoara.

Simbol al libertății individuale și al alegerilor care ne fac unici, maratonul Timișoarei va porni la drum cu sloganul Running Starts Inside. Orice luptă se poartă mai întâi cu mintea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Traseul, complet închis și izolat de traficul pietonilor și vehiculelor, se desfășoară pe o buclă cu lungimea de 4.2 km ce pornește din inima orașului, în fața Universităţii de Vest din Timișoara. Evenimentul sportiv va fi și o ocazie pentru cei mai puțin familiarizați cu orașul de a descoperi obiectivele sale istorice și turistice. Harta completă a traseului se află pe site-ul maratonului.

Liberty Marathon este o inițiativă a Universităţii de Vest din Timișoara în parteneriat cu Cisco și se adresează oricărei grupe de vârstă, cu niveluri diferite de pregătire și rezistență. Lungimile de cursă cronometrate din cadrul competiției, standard la nivel internațional, vor fi:

Liberty Marathon: 42 km, timp limită 6 ore. Premiul 1, în valoare de 2.500 RON, premiul 2, în valoare de 1.000 RON și premiul 3, în valoare de 600 RON.

Semimaraton: 21 km, timp limită 3 ore. Premiul 1, în valoare de 1.500 RON, premiul 2, în valoare de 700 RON și premiul 3, în valoare de 500 RON.

Cros: 8,4 km, timp limită 1 oră și 10 minute. Premiul 1, în valoare de 1.000 RON, premiul 2, în valoare de 500 RON și premiul 3, în valoare de 300 RON.

Valoarea totală a premiilor va fi de 30.000 lei, fiind acordate atât pentru masculin, cât și pentru feminin. Categoriile necronometrate, necompetiționale, vor oferi multe premii de încurajare participanților: Family: 4.2 km, respectiv Kids. Timișorenii și cei care vor veni din alte zone sunt încurajați de organizatori să se înscrie pentru a-și testa rezistența și voința, după verificarea prealabilă pe site a condițiilor minime de participare.

Contribuția de participare pornește de la 30 RON și ajunge la 140 RON pentru înscrieri după data de 3 mai pentru cursa principală. Plata se poate face online.

Pachetul de participare va include numărul de concurs, chipul electronic pentru înregistrarea timpului, tricoul oficial, medalia de finisher după terminarea cursei. Participanții vor avea acces la punctele de reîmprospătare cu apă, băuturi energizante, fructe și la asistență medicală în punctele-cheie ale traseului.

Viziunea Liberty Marathon este ca în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, maratonul să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport. Mai mult, Liberty Marathon își propune recunoașterea și acreditarea de către AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) și IAAF (International Association of Athletics Federations). Astfel, Timișoara va adăuga un vector pozitiv de imagine brandului de oraș și implicit brandului de țară, prin energia și entuziasmul participanților din întreaga lume. Toate condițiile de participare, detalii despre curse și înscrieri sunt disponibile online, pe www.libertymarathon.uvt.ro

Politica