vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 675 de milioane de lei pentru infrastructura rutieră din Gorj

În județul Gorj, suma totală a finanțării obiectivelor și proiectelor aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 este de 677.000.000 de lei, banii alocați vizând infrastructura rutieră a județului. În cazul în care vor rămâne fonduri, acestea pot fi realocate și astfel pot fi implementate noi proiecte.

Autoritățile județene și-au propus ca tot ce ține de documentație, mai exact de licitații, pentru proiectele deja finanțate prin PNDL 2, să fie rezolvat până în vara acestui an. După această procedură va urma etapa stabilirii unor noi proiecte, după cum a anunțat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Pentru noi, ca județ și ca instituție, problema principală este de a termina cât mai repede semnarea contractului pe PNDL 2 astfel încât după această etapă să știm ce avem de realocat în interiorul județului către noi proiecte. Trebuie să demarăm cât mai repede procedurile de achiziție publică pentru că va urma o perioadă în care SEAP-ul va fi foarte aglomerat. Sperăm ca în mai, iunie, 60% din aceste contracte să fie semnate și să începem o realocare către proiecte importante pentru județul Gorj. Suma toatală aprobată este de 677.000.000 de lei. Aceasta rămâne în integralitate și se va realoca”, a spus Popescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentrul judeţul Gorj au fost aprobate, prin PNDL 2, peste 160 de proiecte.

Politica