joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Pompierii au arătat pisica neagră copiilor și deținuților

Sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, ieri marţi 13, ISU Mehedinţi a desfăşurat o serie de activităţi dedicate conştientizării unor acţiuni, care pot preveni ghinionul. Cadrele Serviciului de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor au ales să desfăşoare o lecţie deschisă la Şcoala Gimnazială “Alice Voinescu” pentru a-i familiariza pe micii elevi ai clasei a II-a A cu modul de comportare în cazul în care un incendiu îi surprinde în locuinţă. Aceştia au învăţat că focul, care ne este prieten, scăpat de sub control, poate deveni un duşman de temut. Prin joc ei au înţeles cum trebuie să reacţioneze atunci când nu se află sub supravegherea unui adult, iar în locuinţă se declanşează un incendiu. Şi-au însuşit modul de comportare şi au fost receptivi la sfaturile oferite de pompieri, reuşind să deprindă concluziile pentru a gestiona un astfel de incident, asumându-şi chiar protejarea fraţilor mai mici şi înţelegând implicarea serviciilor de urgenţă, atât profesioniste, cât şi voluntare.

Activitatea s-a încheiat într-o atmosferă colorată, cu desene pe asfalt, cei mici exemplificând simbolurile caracteristice Zilei Informării Preventive.

Pe esplanada Crişan din municipiul Drobeta Turnu Severin, cei interesaţi au vizionat o parte din tehnica şi accesoriile folosite de pompierii mehedinţeni în misiunile de salvare, iar la punctul de informare preventivă, vizitatorii au primit pliante aferente campaniilor “RISC” şi “Nu tremur la cutremur”, fiind informaţi despre regulile şi măsurile de comportare ce trebuie respectate pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă. De asemenea, subunităţile ISU Mehedinți şi-au deschis porţile pentru a-i primi pe toţi cei care au dorit să le treacă pragul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu au fost uitaţi nici copiii şi persoanele instituţionalizate – asistate social, specialiştii Inspecţiei de Prevenire, pe lângă controalele efectuate, i-au îndrumat cum să se comporte înainte, pe timpul şi după producerea unui cutremur.

De vizita pompierilor au beneficiat şi persoanele private de libertate din localitatea Vânjuleţ, cărora le-au fost prezentate măsuri privind modul de comportare în cazul producerii unui seism.

Politica