vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Germania şi Slovacia, modele pentru legile Achiziţiilor Publice şi Parteneriatului Public Privat

Deputatul de Olt Marius Iancu spune că modificarea legilor Achiziţiilor Publice şi Parteneriatului Public Privat reprezintă prioritatea acestui an pentru coaliţia de guvernare PSD-ALDE.

Parlamentarul PSD spune că legiuitorii vor avea în vedere modelul german şi pe cel slovac pentru modificarea acestor două legi importante pentru deblocarea investiţiilor. Cele două acte normative vor fi practic „importate” din legislaţiile altor state membre ale Uniunii Europene, care s-au dovedit performante în derularea investiţiilor. Mai mult, în acest fel, noua legislaţie nu va mai trebui să treacă prin procedura de validare a instituţiilor europene, iar ţara noastră nu va risca procedura de infrigement în aceste două domenii.

Legea Achizițiilor Publice după model german și Legea Parteneriatului Public Privat care va avea ca model o lege asemănătoare din Slovacia, considerată foarte bună în acest domeniu, acestea sunt două dintre prioritățile legislative ale acestui an deoarece numai prin modificarea legislației se pot debloca investițiile. În 2018, bugetul pentru investiții este de 4,2% din PIB, mai mare cu 11,5% față de anul trecut”, a declarat Marius Iancu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica