joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

23 de localităţi din judeţ, sub Cod Galben de inundaţii

O atenționare hidrologică Cod Galben, valabilă pentru intervalul 14 martie, ora 14.00 – 15 martie, ora 18.00, a fost emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor pentru bazinele hidrografice Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), şi afluenţii mici din bazinul inferior al râului Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman).

Potrivit avertizării, fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

La nivelul județului Olt pot fi afectate localitățile:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stoicănești, Radomirești – pârâul Călmățui;

Topana, Făgețelu, Spineni, Tătulești, Optași-Măgura, Sârbii-Măgura, Corbu, Icoana, Tufeni, Ghimpețeni, Nicolae-Titulescu, Văleni, Crâmpoia, Bărăști, Colonești, Poboru, Scornicești, Potcoava, Movileni, Șerbănești – râul Vedea și afluenții Plapcea, Vedița, Ciorâca, Ceptura, Negrișoara, Șuica, Dorofei ).

Atenționarea a fost trimisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență ale localităților posibil a fi afectate și instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor urgență provocate de inundații care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Pe timpul avertizării se impune asigurarea permanenței la sediile primăriilor și monitorizarea situației din zona de competență. Informațiile de interes operativ se transmit către Centrul Operațional al ISU Olt”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Bsăşteanu.

Politica