Licitaţii online pentru autoturisme inexistente

Home Eveniment Licitaţii online pentru autoturisme inexistente
Licitaţii online pentru autoturisme inexistente

Opt persoane sunt suspectate de fraudă informatică şi spălare de bani. Acestea ar fi făcut 75.000 euro din vânzări fictive de autoturisme, telefoane, dar şi alte bunuri, prin licitaţii organizate online. Grupul infracţional a fost destructurat marţi de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurori ai D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Pitești.

În această dimineață, 13 martie, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare în județele Alba, Sibiu, dar și în orașul Călimănești, județul Vâlcea, într-un dosar penal în care sunt vizate 8 persoane cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, bănuite de fraudă informatică, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

În fapt, începând cu anul 2005, persoanele bănuite ar fi organizat licitații online în care ofereau fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând ulterior banii, fără a livra persoanelor vătămate produsele. Faptele au fost comise în Franța, Austria, Belgia, Marea Britanie și Germania, iar prejudiciul se ridică la 75.000 de euro. În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane, laptopuri, stick-uri, un hard extern și mai multe înscrisuri bancare, iar 3 dintre persoanele bănuite au fost conduse la sediul DIICOT Serviciul Teritorial Piteşti în vederea audierii și dispunerii eventualelor măsuri procesuale”, a anunţat IPJ Vâlcea.

La acţiune au participat și polițiști din Alba și Sibiu și jandarmi.