sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arestat după ce a încercat să dea șpagă unui polițist și unui jandarm

Un bărbat, de 39 ani, din Cerăt a fost prins în flagrant în timp ce încerca să dea șpagă unui agent de poliție și unui subofițer de jandarmi.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul, Ş. Florin, s-a urcat băut la volanul unei mașini, deși nu avea permis de conducere. A fost depistat, în Segarcea de un echipaj format dintr-un agent de poliţie şi un subofiţer de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, care l-a oprit în trafic, după ce, potrivit Poliției Dolj, distrusese o bancă din fața unui imobil situat pe strada Eleșteului din Segarcea. Bărbatul a fost supus testului cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Încercând să scape de sancțiune, bărbatul a promis polițistului și jandarmului diverse sume de bani cuprinse între 150 euro și 500 euro. Aceștia au sesizat însă ofițerii anticorupție care au organizat un flagrant.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoana a fost prinsă în flagrant imediat după ce a dat suma de 100 euro celor doi lucrători, fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Procurorul de caz a dispus, în primă instanță, reținerea pentru 24 de ore a bărbatului iar, la data de 11 martie a.c., Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, potrivit SJA Dolj.

IPJ Dolj a transmis că polițistul care a refuzat mita este agentul șef adjunct de poliție Voicu Dragu Ionuț, absolvent al Școlii de Poliție Vasile Lascăr” Câmpina, promoția decembrie 2005, el desfășurându-și activitatea în cadrul Formațiunii de Poliție Rutieră Segarcea.

Poliţistul a fost felicitat de conducerea Inspectoratului pentru conduita profesională și etica exemplară de care a dat dovadă”, a declarat Mihaela Gîrd, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Jandarmul care se afla în patrulă cu polițistul are 24 ani și lucrează ca subofițer în structurile operative din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj de un an și jumătate.

Politica