sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga 1, play-off: Victorie muncită, dar gazonul de unde e

CSU Craiova a debutat cu dreptul în play-off, obținând 3 puncte pe final de joc, dar suprafața de joc, una execrabilă, a creat din nou probleme.

Trupa lui Devis Mangia a început bine turneul play-off și a obținut o victorie scor 1-0 (0-0) în fața Astrei Giurgiu. A fost un succes muncit și meritat pentru craioveni, care au avut din nou probleme în a construi cum se cuvine atacul la poarta adversă și asta datorită gazonului care este din ce în ce mai prost. CSU a dominat jocul, dar s-a lovit de ambiția trupei lui Edi Iordănescu, care a arătat că a venit în Bănie să smulgă un punct. Giurgiuvenii nu au contat mai deloc în atac, iar defensiva lor a fost desfăcută în cele din urmă în minutul 82 de Alexandru Mitriță, care a reluat în plasă din marginea careului mic o pasă a lui Mateiu. La finalul jocului tehnicianul ”alb-albaștrilor”, Devis Magia, s-a arătat mulțumit de rezultat, de joc, dar a a dat din nou vina pe suprafața de joc. ”Sunt fericit. Am făcut un meci bun, am controlat jocul, Astra s-a apărat bine. Victoria e clară, în opinia mea. Pentru echipa noastră nu e simplu să joace acasă pe un asemenea teren. Cu atât mai mult, îi felicit pe jucători pentru victorie. Am avut posesie, am pasat, ne-am creat ocazii. E foarte dificil să construiești pe un asemenea teren. Băluță a înțeles când l-am anunțat că va fi rezervă. Ne-a ajutat foarte mult în acest sezon. Dar și cei care au intrat și-au făcut bine treaba. La fel și cei care au intrat de pe bancă. E posibil să-l vedeți pe Gardoș etapa viitoare. Trebuie să fie pregătit. Lucrează foarte bine la antrenamente. Este foarte importantă victoria cu Astra”, a declarat Mangia. La rândul său, marcatorul unicului gol al meciului, Alex Mitriță a afirmat: ”Am fost o echipă mare. Suntem uniți, așa vin rezultatele. Este un teren foarte greu, sper să se rezolve cât mai repede. Ne sare mingea în gât. A fost un arbitraj corect. Ne gândim la fiecare meci, nu pe ce loc suntem. Nu vorbim despre titlu. Mi-aș dori să fiu convocat la echipa națională. Aștept de mult acest moment și sper să vină cât mai curând”. În tabăra oaspeților s-a arătat dezamăgirea, dar și frustrarea după o prestație deloc reușită, iar antrenorul Edi Iordănescu s-a rezumat în a spune următoarele: ”Am întâlnit o candidată la titlu. Are de toate, mai puțin calitatea terenului. Era greu să controlăm noi jocul. Când nu pui probleme ofensive, apare o greșeală și pierzi. Nu ne-a ieșit ce ne-am propus, deși am avut situații. Chiar dacă ne încearcă un sentiment de frustrare, trebuie să ridicăm capul și să muncim mai mult. Presiunea pe arbitraj a dat roade. Cred că a fost 80-1 la faulturi. Nu suntem atât de duri. Mi s-a părut că arbitrul a fost puțin influențat de presiunea pusă de Craiova. Obiectivul nostru este reconstrucția. Să fim echilibrați, numai așa putem progresa”.
CSU Craiova – Astra Giurgiu 1-0
Stadion” Ion Oblemenco“, spectatori: 14.000
A marcat: Mitriță ’82
CSU: Mitrovic – Popa, Kelic, Ferreira – Martic, Santos (’79 Mateiu), Zlatinski, Briceag – Bărbuț (’53 Băluță), Gustavo (’75 Burlacu), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Astra: Iliev –Belu, Da Silva, Bejan, Stan – Seto (’83 Moise), Mrzljak – Gheorghe (’88 Culda), Matei, Buș – Urko Vera (’66 Abang). Antrenor: Edi Iordănescu.
Arbitri: Alexandru Tudor – Mircea Orbuleț, Mihai Marius Marica; Dragoș Istrate.
Observatori: Nicolae Grigorescu, Marian Ivan.

Politica