vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consilier local PMP, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Orăşenesc Balş

Consilierul local PMP Silviu Tănasie este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Orăşenesc Balş, el înlocuindu-l, luni, pe medicul Marin Popa, apropiat al primarului liberal Mădălin Teodosescu.

Schimbarea conducerii Consiliul de Administraţie al spitalului vine ca rezultat al noii majorităţi din Consiliul Local Balş, unde PNL, partidul primarului Teodosescu, a ajuns să fie în inferioritate. Noua majoritate PSD – PMP s-a cristalizat la votarea proiectului de buget pe anul 2018, când aleşii celor două formaţiuni au impus executivului includerea mai multor amendamente. Printre acestea se numără suplimentarea cu 400.000 lei a bugetului Spitalului Orăşenesc.

„În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Spitalului Orăşenesc Balş s-a propus înlocuirea preşedintelui CA, domnul doctor Marin Popa, cu domnul doctor Silviu Tănasie, consilier local. Propunerea s-a votat cu 5-0, inclusiv fostul preşedinte al CA a votat-o. Având în vedere faptul că s-a schimbat preşedintele şi va fi o viziune nouă în ceea ce priveşte administrarea spitalului – mai ales pentru că aleşii PSD au suplimentat bugetul de achiziţii cu 400.000 lei – discuţiile privind organizarea concursului de director medical şi director economic s-au amânat pentru următoarea şedinţă a CL Balş”, a declarat preşedintele PSD Balş, Cătălin Rotea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a deplâns situaţia deplorabilă în care a ajuns unitatea medicală din Balş, sub administraţia condusă cu pumn de fier de liberalul Mădălin Teodosescu.

„De când se află în administrarea consiliului local, din păcate, lucrurile au mers din rău în mai, în loc să se vadă ceva, în condiţiile în care sunt medici foarte buni, dar care nu pot să-şi facă treaba. Nu s-a investit în infrastructură, nu s-a investit în aparatură, iar spitalul a fost doar o «vacă de muls»”, a declarat Rotea.

Structura politică a Consiliului Local Balş este următoarea: PSD – 9 consilieri, PNL – 8 consilieri, PMP – 2 consilieri.

Politica