vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea: A reizbucnit incendiul de la groapa de gunoi din Măldăreşti

Un incendiu a izbucnit din nou, duminică după-amiază, la depozitul neconform de gunoi din localitatea Măldăreşti, judeţul Vâlcea, unde în vara anului trecut focul a ars pentru mai bine de o lună, un dosar penal fiind deschis în această cauză.

 

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, a declarat că focul se manifestă la adâncime, cauza izbucnirii incendiului fiind autoaprinderea.

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «General Magheru» al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la depozitul neconform în localitatea Măldareşti. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este autoaprinderea”, a afirmat reprezentantul ISU Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că au fost trimise doua autospeciale care nu au putut interveni din cauza terenului moale. Intervenţia pompierilor continuă până la lichidarea focului.

„La această oră se intervine cu ajutorul motopompelor alimentate din râul Cornățel. Din cauza impractibilităţii terenului nu se poate interveni cu autospecialele. Au lost dislocate, pentru a facilita stingerea incendiului, circa 15 metri cubi de deșeuri cu ajutorul utilajului primăriei Măldăreşti. Se va interveni până la lichidare”, a mai declarat Cătălin Popescu.

Directorul firmei care deține depozitul de gunoi din localitatea Măldărești a fost pus sub control judiciar, în septembrie 2017, în urma unor percheziții desfășurate la sediul firmei și la locuința acestuia. 16 percheziţii au fost desfăşurate, la acea dată, pe raza judeţului Vâlcea şi municipiului Bucureşti, din care trei la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, în dosarul penal deschis de procurorii vâlceni pentru distrugere şi alte infracţiuni la Legea apelor, în cazul incendiului de la depozitul de gunoi din Măldăreşti, care nu poate fi stins din luna august.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, sunt vizate „suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de legea apelor, legea protecţiei mediului şi legea pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului”. Surse apropiate anchetei au declarat că percheziţiile au vizat firma care administrează depozitul de gunoi de la Măldăreşti, administratorul acesteia nerespectând autorizaţia de mediu. De asemenea, anchetatorii au ridicat documente de la APM Vâlcea și Garda de mediu Vâlcea. Un dosar de cercetare penală a fost deschis, la finalul lunii august 2017, de procurorii din Vâlcea pentru distrugere şi alte infracţiuni la Legea apelor, în cazul incendiului de la depozitul de gunoi din Măldăreşti, care nu a putut fi stins nici după mai bine de o lună.

Politica