sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Andrei Lazăr, fiu de judecătoare, trimis în judecată într-un nou dosar

Beizadeaua” Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, alături de craioveanul Alin Andrei Nicolae zis Impresie, pentru scandalul provocat într-un local din Craiova în luna decembrie, dosar în care cei doi au și fost arestați după ce au încălcat obligațiile impuse prin controlul judiciar. Cei doi vor fi judecați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar dosarul s-a înregistrat pe 22 februarie a.c. la Judecătoria Craiova. Lazăr mai are un dosar în curs de judecare la această instanță, iar pe 1 februarie a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de pușcărie, astfel că este în penitenciar. Și complicele său este încarcerat, întrucât i s-a menținut arestarea preventivă.

Reamintim că, Andrei Lazăr şi Alin Andrei Nicolae, zis Impresie, au fost arestaţi preventiv, luni, 29 ianuarie a.c.. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj anunțau atunci că, cei doi au încălcat condiţiile controlului judiciar sub care fuseseră plasaţi în urma unui incident în care au fost implicaţi în decembrie anul trecut şi care a avut loc la un bar din zona centrală a Craiovei. Lazăr avea la el atunci un cuțit: „Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Dolj i-au depistat și reținut pe L. ANDREI, 30 de ani, din Cârcea, Dolj și pe N. ANDREI ALIN, 32 de ani, din Craiova, persoane care fac obiectul mandatelor de arestare preventivă emise de Tribunalul Dolj. Cei doi se aflau sub control judiciar de la data de 09.01.2018, având de respectat mai multe condiții dispuse de instanța de judecată. În urma monitorizării efectuată de polițiști din cadrul SIC – IPJ Dolj, cu privire la modul de îndeplinire a obligațiilor aferente controlului judiciar, s-a stabilit că cele două persoane au încălcat obligațiile, aspecte care au fost aduse la cunoștința instanței de judecată. În baza documentației prezentate de polițiști, Tribunalul Dolj a dispus schimbarea măsurii controlului judiciar în arest preventiv”, au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.

Cei doi au fost implicați într-o altercație spontană, produsă pe fondul consumului de alcool, într-un local din municipiul Craiova, în cursul lunii decembrie 2017”, au mai transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și au dispus, la sfârșitul săptămânii trecute, trimiterea în judecată a celor doi inculpați în acest caz: „În fapt, s-a reținut că, inculpatul Lazăr Andrei, în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2017, într-un local din municipiul Craiova, a proferat amenințări în public aducând atingere demnității persoanelor prezente și, totodată, a purtat în holul de la intrarea în localul respectiv un cuțit pe care l-a scos la vedere. Inculpatul Nicolae Andrei Alin, în noaptea de 14 spre 15 decembrie a.c., în același local din municipiul Craiova, a proferat amenințări în public, aducând atingere demnității persoanelor prezente”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Dosarul s-a înregistrat pe 22 februarie la Judecătoria Craiova, iar pe 23 februarie instanța a menținut măsura arestării preventive a inculpaților, chiar dacă Lazăr este deja în executarea unei pedepse privative de libertate: „Respinge cererea formulată de inculpatul Nicolae Andrei Alin, prin apărător din ales, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Nicolae Andrei Alin, în prezent deţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj, prin încheierea nr. 11/29.01.2018 a Tribunalului Dolj, în baza căreia a fost emis MAP nr. 17/29.01.2018. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Lazăr Andrei, în prezent deţinut în Penitenciarul Craiova, prin încheierea nr. 11/29.01.2018 a Tribunalului Dolj, în baza căreia a fost emis MAP nr. 16/29.01.2018. În baza art. 344 alin. 2 si 3 C.proc.pen. Se comunică inculpaţilor copie certificată a rechizitoriului nr. 9940/P/2017 din data de 22.02.2018 al Parchetului de pe lângă Judecatoria Craiova. Se comunică inculpaţilor obiectul procedurii în camera preliminară, precum şi apărătorului că în termen de 20 de zile pot formula în scris cereri și excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23.02.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței.

Cei doi scandalagii au fost implicați, de-a lungul timpului, în mai multe conflicte cu violență, ajungând în fața instanței. Impresie a fost și după gratii, pentru vătămare corporală gravă și ultraj, în timp ce Andrei Lazăr a fost condamnat definitiv, pe 1 februarie, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni rutiere și mai are un proces, tot la Judecătoria Craiova, pentru scandalul provocat în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016 la Casa Studenţilor din Craiova, în timpul căruia el şi complicele său au înjunghiat un craiovean, de 34 de ani.

Politica