joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șef nou la Poliția Municipiului Motru

Comisarul șef Daniel Popescu va fi împuternicit, pe o perioadă de șase luni, începând de azi, în funcția de șef al Poliției Municipiului Motru. Popescu este absolvent al Academiei de Poliție, promoția 1999, având o vechime totală de 19 ani, în muncă, activând în structuri importante ale IPJ Gorj.

Potrivit reprezentanților IPJ Gorj, Daniel Popescu a coordonat, timp de 10 ani, Compartimentul Antidrog din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, contribuind astfel la destructurarea mai multor grupări infracționale.

A activat în cele mai importante structuri ale poliției, iar pe parcursul a 10 ani a coordonat Compartimentul Antidrog din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, ocazie cu care a contribuit la destructurarea mai multor grupări infracționale, care aveau ca preocupări traficul și consumul ilicit de droguri. În mod concret, ca specialist în cadrul structurii, a acționat pentru identificarea și luarea măsurilor legale față de un grup de persoane, care procurau, din străinătate, substanțe stupefiante și alte produse cunoscute sub denumirea generică de etnobotanice, pe care ulterior le comercializau prin localurile publice și unitățile de învățământ de pe raza județului Gorj. În acest caz, au fost luate măsuri preventive față de șapte tineri, iar față de consumatori s-a dispus colaborarea cu Agenția Națională Antidrog și alte instituții, în vederea integrării într-un program special de recuperare. Împuternicirea comisarului șef la conducerea Poliției Municipiului Motru constituie un plus de siguranță pentru cetățenii municipiului Motru, acesta contribuind și la destructurarea unei alte grupări de proxeneți și complici ai acestora, care, în vara anului 2014, au fost reținuți și ulterior arestați, sub acuzația că obligau mai multe tinere din localitate să se prostitueze în străinătate și în cluburi de pe litoralul românesc. Comisarul șef de poliție, împuternicit în funcția șef al Poliției Municipiului Motru, este promotorul echității, profesionalismului și aplicării legii, în activitățile pe care urmează să le desfășoare”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adjunctul lui Dan Popescu va fi Alexandru Prejbeanu, soțul purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, care ocupă această funcție după ce a susținut concursul.

Politica