vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reţinuţi pentru trafic de droguri

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, marţi, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc.

Potrivit oamenilor legii, există suspiciunea că la data de 22 februarie 2018, inculpatul Păsărin Nicolae-Marian, zis „Bărbărie”, în înțelegere cu Sinani Klodjan, cetățean albanez, care era stabilit pe raza comunei Bîlteni de circa 4 luni, s-a deplasat în Italia, unde a fost așteptat de către persoane de legătură ale inculpatului Sinani Klodjan. Aceste persoane i-au pus la dispoziție cantitatea de aproximativ 35 grame de cocaină, pentru a o introduce în România și să o predea lui Sinani Klodjan, în vederea vânzării pe piața internă.

Drogurile au ajuns la Bîlteni

Policlinica Buna Vestire Craiova

Patru zile mai târziu, Păsărin Nicolae-Marian a introdus drogurile în România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, coordonându-și activitățile împreună cu inculpatul Sinani Klodjan, astfel că întreaga cantitate de cocaină a fost transportată până pe raza comunei Bîlteni și predată inculpatului Sinani Klodjan.

„Cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare la locația folosită de către inculpatul Sinani Klodjan, a percheziţiilor corporale precum și percheziției efectuate asupra autoturismului folosit de către inculpatul Sinani Klodjan s-a găsit și ridicat: cantitatea de aproximativ 35 grame cocaină, un cântar electronic, telefoane mobile folosite în activitatea infracțională, înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Gorj. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat DIICOT Gorj.

Cei doi suspecţi au fost prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Politica