joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Cursuri suspendate în 7 unități școlare

Nicolae Drăghiea, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, a convocat în ședință extraordinară membrii comitetului pentru a analiza situația din județ după instituirea codului portocaliu, dar și propunerea a 7 unități școlare de a fi suspendate cursurile pentru ziua de 27.02.2018.

În urma analizei au rezultat următoarele: Drumurile naționale și județene au fost practicabile de la instalarea codului portocaliu; Nu au fost apeluri la 112 prin care să fie solicitat ajutorul de deblocare sau deszăpezire a participanților la trafic; Persoanele care au nevoie de dializă și femeile gravide care locuiesc în zone izolate ce ar putea fi înzăpezite au fost aduse în unități medicale, unde li se poate administra tratament în condiții de siguranță; S-a votat și s-a luat hotărârea suspendării cursurilor, în ziua de 27.02.2018, pentru 7 unități școlare care au solicitat acest lucru, urmând ca inspectoratul școlar să transmită prefectului județului data recuperării acestei zile.

Totodată, prefectul Nicolae Drăghiea a dispus ca și în această noapte controalele de verificare a viabilității drumurilor și instituire a serviciului de permanență la primării să fie continuate, urmând ca toți cei cu responsabilități să mențină o comunicare permanentă între instituții și să raporteze evenimentele la Centrul de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Mehedinți, care este activat încă din data de 25.02.2018.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ședința comitetului, Nicolae Drăghiea, Aladin Georgescu – președintele Consiliului Județean Mehedinți și Marius Screciu – primarul municipiului Dr. Tr. Severin au susținut o conferință de presă.

Politica