joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Favoritele merg în turul următor

FC U Craiova, Viitorul Cârcea și Jiul Podari au obținut succese la scor în meciurile de duminică.

Etapa a 3-a a Cupei României a avut programate duminică 15 partide, dar 6 au fost amânate, iar din cele 9 echipe din Liga a 4-a, opt au reuşit să câştige, doar Recolta Ostroveni a fost eliminată în meciul jucat la Mârșani. Scorurile rundei au fost realizate de Viitorul Cârcea la Leu, Jiul Podari la Rasnic și de liderul FC U Craiova 1948 în disputa de la Sopot.

Craiovenii s-au impus cu 6-1 (1-1) pe un teren acoperit de un strat de omăt, în fața grupării gazdă care activează în seria a 4-a a Ligii a 5-a Dolj. Prima repriză a fost încheiată la egalitate, scor 1-1, FC U Craiova deschizând scorul prin Raicea, cei din Sopot egalând prin lovitura liberă executată impecabil de Cristian Idita. După pauză și-a intrat în rol experimentatul atacant Mihai Dina, cel care a purtat banderola de căpitan în acest joc, care marcat 3 goluri, fiind completat de Raicea și Claudiu Bălan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La FC U Craiova au jucat: Perșinaru – Condrea, E. Dina, Uță, Marinoiu – Raicea, Ad. Cârstea, Șt. Stancu, Gârbiță – M. Dina, Cl. Bălan. Au mai intrat Dragomir și Coderie. Gazdele au evoluat în formula: Păuna – Cismaru, M. Negrilă, S. Andrei, Drăgău, Beia, Frimu, Idita, C. Iacob, C. Dudu, M. Niță. Au mai evoluat Dorîngă, Stângă și Jitaru.

Urmăritoarea în clasament a celor de la FC U Craiova, Jiul Podari, a administrat un sec 9-1(5-1) în deplasare grupării din Liga a 5-a, Voința Rasnic. Golurile podărenilor au fost marcate de Dorin Preda 3, Marian Niță 3, Lisandru Bogdan 2 și Constantin Cojocaru, iar reușita gazdelor a aparținut lui Claudiu Stancu. Antrenorul Jiului Podari, Adrian Nedelea a început meciul în formula: D. Popescu – Silistraru, Ignat, Trancă, Șt. Stuparu, Crângoiu, D. Preda, M. Niță, Cojocaru, L. Bogdan și Negru. Au mai fost folosiți Blendea, Vasile, Tomiță, Păușescu și Crișan. La Voința Rasnic s-a bazat pe: L. Stancu – B. Cătănescu, C. Sandu, Cl. Stancu, Tudosie, Negriloiu, Pâslaru, Vlăduca, I. Beia, C. Cătănescu și Chiprilin. După pauză a mai intrat Catrinoiu.

O altă grupare din cvartetul fruntaș al Ligii a 4-a Dolj, Dunărea Calafat s-a impus clar în meciul jucat la Maglavit cu echipa locală Fulgerul prin golurile marcate de Coca 2, Puican și Tîrîși (din penalti). La Dunărea Calafat au jucat: Surdu – Tuţă, Dreşcă, Schuster, Mihalache, Toană, Grigorie, Matei, Tîrîşi, Drăghici, Coca. Au mai jucat: Cotocu, Ţucă, Căldăraru, Puican și Biban.

Rezultatele înregistrate duminică în turul 3 al Cupei României Dolj au fost: Fulgerul Maglavit – Dunărea Calafat 1-4, Voința Rasnic – Jiul Podari 1-9, Viitorul Măceșu de Sus – Progresul Segarcea 0-3, Progresul 91 Amărăștii de Sus – Unirea Tricolor Dăbuleni 4-5, Constructorul 2012 Craiova – Viitorul Cârcea 0-9, Fulgerul 2016 Mârșani – Recolta Ostroveni 3-2, Unirea Vela – Victoria Plenița 4-5, Viitorul Coțofenii din Dos – Metropolitan Ișalnița 2-4 și

CS Sopot – FC U Craiova 1-6.

Sâmbătă ar trebui să se reia și meciurile din Liga a 4a, dar majoritatea echipelor doresc amânarea cu o săptămână a campionatului din cauza vremii nefavorabile, iar acest lucru este posibil să se realizeze.

Politica