joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nicolae Giugea: Patronii au fost nevoiți să crească brutul pentru ca angajații să primească același net

Doar 46% dintre contractele de muncă de la nivel naţional sunt înregistrate, în prezent, în REVISAL, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PNL Dolj, Nicolae Giugea. Potrivit acestuia, unii dintre angajatorii din mediul privat au fost nevoiţi să crească salariul brut pentru a nu reduce salariile nete, după trecerea contribuţiilor din sarcina lor, în sarcina angajatorilor.

Giugea a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PNL Dolj, moțiunea împotriva ministrului Lia Olguța Vasilescu.

În momentul de față sunt înregistrate în REVISAL doar 46% dintre contractele de muncă. Sunt situații în care patronii au fost nevoiți să crească brutul pentru ca angajații să primească același net. În alte societăți au venit cu soluții complementare cum ar fi anexe la contracte, dar sub condiție rezolutorie”, a declarat Nicolae Giugea. Deputatul a mai afirmat că, în momentul de față, ordonanța de urgență care a modificat Codul Fiscal a trecut doar de Senat, nu și de Camera Deputaților: ”Dacă ea nu va fi votată în Cameră? Sau dacă este atacată la Curtea Constituțională și acolo este respinsă? Înseamnă că se revine la situația dinainte, dar cu salariile crescute cu 22%, pentru că un salariu odată crescut nu mai poate fi scăzut. Îşi permit angajatorii să crească salariile cu 22%?”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă moţiune de cenzură va fi depusă luni împotriva Ministrului Educaţiei. Potrivit deputatului de Dolj, prin aceasta PNL vrea să atragă atenţia cu privrie la salarizarea cadrelor didactice, creșterea normelor didactice și desființarea unor școli.

Centru care să stimuleze artele creative la fostele Băi Comunale

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Nicolae Giugea a prezentat un proiect de lege pe care îl va iniția cu privire industriile creative.

În România acest domeniu nu este reglementat prin lege, deși la nivelul Uniunii Europene aceste industrii generează 3,3% din PIB. În România nu există reglementare pentru acest sector. Ideea acestei inițiative legislative se leagă și de rezultatele concursului pe care l-am inițiat de 1 decembrie 2017 și l-am încheiat la 24 ianuarie 2018, privind idei pentru a marca Centenarul Marii Uniri în Craiova. Câștigătorul a fost domnul Marius Dobrin care a lansat ideea construirii unui spațiu cultural amplu care să reunească galerii de artă, spații expoziționale, ateliere, într-un cuvânt un centru al artelor și industrilor creative”, a declarat deputatul.

El a precizat că un astfel de spațiu a fost identificat la fostele Băi Comunale, clădire retrocedată și lăsată în paragină acum. ”Propunem ca administrația să cumpere acest imobil și să facă acolo un astfel de centru care să stimuleze artele creative”, a spus Giugea.

Politica