miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copiii de la “Dance Beat” din Craiova, pe podium la “Viena Fest Info Dance 2018”

Școala de dans “Dance Beat” din Craiova a participat cu 77 de copii, pasionați de dans, la “Viena Fest Info Dance 2018”. Competiţia din Viena a fost una de amploare, unde au participat aproximativ 3.000 de dansatori din 17 ţări. Aceștia au evoluat cu peste 300 de coregrafii, concomitent, pe trei scene amenajate pe categorii de vârstă: mini, children și juniori.

FORMAȚII și PREMII

Famous” este numele de scenă pentru cea mai tânără formație de dans din cadrul școlii Dance Beat. Micuți dar minunați. La început de drum dar deja faimoși. Copii cu vârste cuprinse între 4 -7 ani ce ne încântă privirile cu pașii lor mărunți dar pe ritm de dans. Aceștia au obținut la Viena:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Locul 1 – Country Dance

Locul 2 – Monkey Dance

Star Beat” este următoarea trupă ca grupă de vârstă. Micile steluțe ale școlii de dans ce muncesc din greu dansează non stop, fapt confirmat chiar de părinți. Se străduiesc să rămână cei mai strălucitori din mica noastră galaxie «Dance Beat»”- Simina Eftenie, coregraf. Trupa a obținut:

Locul 3 – Phantom of the Opera

Locul 2 – Hip Hop Dance

Locul 2 – Gipsy Dance

Dynamic” – “După cum vă dați seama, sunt dinamici, energici, bine antrenați și muncitori. Foarte ambițioși și doritori de multe trofee. Cele 4 ore de antrenament pe săptămână sunt intense și foarte DYNAMICE!” – Ana – Maria Trașcă, coregraf. Au obținut:

– Locul 1 – Hip Hop Dance

– Locul 2 – Trolls Dance

– Locul 4 – Gipsy Dance

Style Dance” – Ei bine, am ajuns la „vârstnicii” școlii de dans. Sunt bine pregătiți și ei știu asta, sunt conștienți de nivelul lor și de efectul pe care îl au asupra juriului și publicului. „Cel puțin noi îi privim printre lacrimi de fiecare dată când zguduie scena. Sunt la vârsta adolescenței și uneori ne confruntăm cu mici dificultăți și asta pentru că ne place să ne numim o familie și în familie se discută orice. Suntem prieteni cu toții și încercăm să le ținem timpul ocupat cu lucruri importante cum ar fi hobbyurile. Lor le reușește!” – Simina Eftenie, coregraf. Au obținut:

Locul 1 – Hip Hop Dance

Locul 1 Harry Potter Dance

Locul 5 Tribal Dance

Școala de dans “Dance Beat” a concurat și la categoria solo, unde Anghel Daria Maria a obținut Locul 2 cu Bollywood Dance, iar Grigorie Alisia Isabela Maria a obținut locul 7 cu Chicago Dance. Pe podium a urcat și duo-ul format din Economu Adriana și Giuglea Ramona, care a obținut locul 1 cu Bollywood Dance.

Membrii juriului au fost impresionați de prestația școlii “Dance Beat” și au acordat un premiu special: participarea fără taxa de concurs la “Viena Fest Info Dance 2019”. “Avem un an la dispoziție să arătăm din nou că suntem cei mai buni” – Eftenie Simina, coregraf.

Școala de dans “Dance Beat” se pregătește pentru a participa, pe 28 şi 29 aprilie, la “Crowd Internațional Dance Festival 2018” la Salonic, în Grecia. Copiii au început deja antrenamentele, hotărâți să urce pe podiumul grecesc. “Este greu pentru noi, părinții, să susţinem toate cheltuielile pe care le presupune un astfel de concurs: costume, transport, cazare. Dar bucuria și dăruirea cu care dansează copiii noștri ne motivează” – Raluca Anghel, părinte.

De obicei alegem să mergem la două competiţii internaţionale, în fiecare an. Suntem invitați și ne-am dori să participăm la mai multe concursuri în afara țării, dar, din păcate, toate cheltuielile implicate de acestea revin părinţilor. De la transport, cazare, masă, costume, până la taxa de participare în concurs. Este destul de greu, însă avem parte de susţinerea lor, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Copiii muncesc mult şi au înţeles că orele suplimentare şi antrenamentele serioase sunt cheia succesului. Pentru Viena ne-am pregătit din luna septembrie, iar premiile câştigate ne motivează să mergem mai departe cu şi mai multă ambiţie. La Viena, copiii au primit cupe, medalii şi diplome. Ar fi extraordinar dacă am avea un sponsor care să ne mai ajute cu cele necesare, a declarat Ana-Maria Traşcă, coregraf.

Politica