vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Apel la informare corectă 

Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte Național ALDE : ”Orice român care va citi raportul Ministrului justiției cu atenție va înțelege că argumentele prezentate sunt riguros fundamentate, dincolo de orice subiectivism și influență politică ”

Declanșarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA de către Ministrul Justiției, pe deplin justificată din perspectiva legală și constituțională, riscă să accentueze faliile din societatea românească. Mai cu seamă pe acest subiect al înfăptuiri justiției. Acest lucru trebuie evitat și stă în responsabilitatea partidelor și mai cu seamă a șefului statului de a acționa în acest sens.

ALDE a considerat întotdeauna că argumentele obiectivate de lege și nu sloganurile sau subiectivismele trebuie să domine dezbaterea publică mai cu seamă în acest domeniu al drepturilor și libertăților cetățenești. Aici nu este vorba de o competiției electorală ci de o bătălie națională pentru ca justiția să însemne domnia legii iar nu domnia bunului plac a unei persoane sau a unui grup de persoane, indiferent de funcțiile acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De aceea facem un apel la toți cetățenii din județul nostru, la toți românii de a căuta să se informeze corect în legătură cu decizia Ministrului Justiției, un reputat profesionist recunoscut în egală măsură în țară și în străinătate, membru respectat al Comisiei de la Veneția, comisie care se ocupă de democrație, de drepturile și libertățile cetățenilor la nivel european.

Raportul Ministrului justiției are la bază decizii ale Curții Constituționale, ale instanțelor de judecată, prevederi europene, precum și legislația României. EL prezintă în detaliu cu argumente clare, precise, unde au avut loc abuzuri, încălcări ale legii dar și ale drepturilor și libertăților cetățenilor, săvârșite de către procurorul șef al DNA.

Considerăm că Liderii Opoziției trebuie să dea dovadă de decență pentru a nu inflama lucrurile și de a ține cont de justețea Raportului (așa cum unii dintre reprezentanții ei o fac deja).

Încurajarea unor proteste publice pe temeiuri politice partizane nu va face decât să adâncească scindarea din societatea noastră.

Deasemenea considerăm că Președintele României are obligația constituțională de a fi președintele tuturor românilor și de a contribui decisiv la evitarea adâncirii rupturilor și realizarea coeziunii în societatea românească.

ALDE Dolj consideră că lupta împotriva corupției trebuie să continue dar eliberată de orice fel de presiuni, condiționări și justificări de ordin politic.

ALDE va veghea în continuare ca drepturile și libertățile cetățenești să fie apărate iar viețile și familiile românilor să nu mai fie afectate de decizii abuzive.

Biroul de presă ALDE Dolj

Politica