vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taximetriştii, luaţi în vizor de poliţişti

În doar câteva ore, poliţiştii vâlceni au verificat 88 de autoturisme, au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie, 1 permis a fost reținut și 10 certificate de înmatriculare au fost retrase. Totodată, a mai fost reținută o autorizație de taxi și un certificat de competență profesională. Acţiunea a avut loc miercuri, în mai multe zone din judeţ.

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea, Poliției orașelor Băbeni, Brezoi, Călimănești, Drăgășani, Horezu, Olănești, respectiv Secției nr. 2 Poliție Rurală Milcoiu, Secției nr. 3 Poliție Rurală Sutești, Secției nr. 4 Prundeni și Secției nr. 11 Zătreni au acționat, în mai multe localități din județul Vâlcea, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport public de persoane în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum și a celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În doar câteva ore, polițiștii au verificat 88 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.450 lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 42 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 7 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, a fost reținut 1 permis de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare”, transmit reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

Între cei sancţionaţi se află doi bărbaţi, de 63 și 69 ani, depistați în timp ce conduceau autoturisme cu care efectuau transport de persoane în regim de taxi, pe DN 64, în Râmnicu Vâlcea, fără a deține autorizație taxi pentru autoturismele conduse.

Bărbații au fost sancționați contravențional, dispunându-se măsura de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismelor conduse pe o perioadă de 6 luni.

Acțiunile desfășurate de Poliția Rutieră Vâlcea pentru siguranța transportului public de persoane continuă și în perioada următoare, anunţă IPJ.

Politica