vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stocul de lapte praf, suficient pentru solicitările din judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit, la ultima actualizare a stocului, peste 4.000 de cutii cu lapte praf. În prezent nu sunt probleme cu acest produs, de la începutul lunii februarie până în prezent fiind deja distribuit lapte praf gratuit unui număr de 194 de bebeluşi. Potrivit legii, fiecare copil primeşte, lunar, câte opt cutii cu lapte, medicul de familie fiind cel care prescrie o reţetă în acest sens.

Legislaţia actuală prevede că laptele praf este distribuit gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În judeţul Gorj, cei mai mulţi beneficiari sunt în Târgu Jiu.

Avem 194 de beneficiari, din care cei mai mulţi sunt la Târgu Jiu, Rovinari, Motru, Târgu Cărbuneşti şi Turceni”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are suficiente doze de lapte praf pentru a acoperi solicitările din județ, recent instituţia primind aproximativ 4.000 de cutii cu lapte praf.

Politica